Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fordulópont

2018.04.06

valasztas-2018-777x437.jpg​A címből kiindulva, mindenképpen fordulat következik hamarosan. Vasárnap Magyarország választ és újra a nép kezében a lehetőség, hogy döntést hozzon egy fontos ügyben. 

​Kérek minden kedves magyar állampolgárt, hogy ha csak teheti és érdekli a hazájának sorsa, menjen el szavazni. 

​Függetlenül, hogy én személy szerint milyen szimpatizáns vagyok, azt mondom és írom, hogy mindenki válasszon a saját belátása szerint és úgy hozza meg a döntését, hogy ne bánja meg azt, sem a közel-, sem a távoljövőben. 

​Ami biztos, hogy mindenki akar részesülni a zsírosfazékból és a kampány is hasonlít egy úthengerhez, amely összepréseli a népet, mindez párttoktól függetlenül. Globálisan nézve, nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy államok és államok között pulton vagy pult alatt, tökmindegy, versengés van, harc és dicsekvés. Ha csak a történelmi alaptényeket nézzük, hogy okkal szabdalták szét az Osztrák-Magyar Monarchiát és nem véletlen az sem, hogy sok tekintetben Magyarországot balkáni államnak tekintenek. Nem észt akarok osztani, de tény az is, hogy ha felelősöket akarunk keresni, akkor azt nem itthon kell kutatni, hanem valahol Európa nagyhatalmai között. Itthon csak és kizárólag bűnbakot lehet kiszemelni és sajnos, nem sajnos, de ez van, újjal mutogatunk rá, mi emberek, mi akik "pornép" vagyunk. Ez valóság, viszont ehhez az is hozzátartozik, hogy mi vagyunk azok is, akik tenni tudunk, ha célt érni akarunk. Ebben az esetben a pornép minden egyedére szükség van! Találkoznunk kell az urnáknál és tegyük meg állampolgársági kötelezettségünket. Én számítok mindenkire és Magyarország is számít mindenkire. Egy mindenkiért, mindenki egyért.

​Nem akarok előre jóslatokba bocsátkozni, annyit viszont elmondanék, hogy ha olyan győzelem születik ami teljes platformváltást eredményez, akkor számszerűen elvárt minden ígéret teljesítése, s amennyiben nem, takarodniuk kell a politikai életből, ellenben ha a győzelem nem okoz platformváltozást, akkor egyszerűen elvárjuk az egyenletes menetelést tovább. Mindenképpen változásokra van szükség, leginkább az egészségügyben és az oktatásban. Több diákot ösztönözni arra, hogy szakmát tanuljon, két kezű szakmát, mert hiány van. Ezek szakmák hiánya miatt a vásárlási szokások is megváltoztak és a kereslet - kínálat is teljesen kifordult önmagából. Mi emberek, mi vagyunk a hibásak, amiért semmi sem működik rendesen és természetes medrében. Ez kicsit negatívan hangzik, de végre szembe kell néznünk a valósággal és nem a szőnyeg alá seperni.

Kicsit más vizekre evezve, fel kell nyissam azok szemét, akik azt figyelik, ki mit ígér és annak tekintetében megy el szavazni. Az ilyen ember szerintem semmit nem tanult az elmúlt közel 30 évből semmit, pedig hány és hány választás volt már, kaptunk hideget - meleget és volt hogy langyosat is. Azt szokták mondani, hogy ígéretekből tele a padlás, hova akarunk még ígéreteket? A politika a világ legnagyobb biznisze, a legmocskosabb munkafelület és természetesen a megértéséhez nem csupán józan ész szükségeltetik, hanem nyitott társadalmi gondolkozás és széles körű világnézet. Erre sokan nem képesek. Én és még néhány ember van rajtam kívül, akik késztetést érzünk ezen témában a nyilvánosság elé állni és elmondani, hogy mi is történik a nagyvilágban és ezt egyszerű parasztnyelven vagy ha úgy tetszik piaci nyelven összetömöríteni és átadni mindenkinek.

Csak nagyon röviden teszek fel kérdéseket és ha válaszolnak rá, kiderül az a parányi igazság, ami szükséges a tisztánlátáshoz.

​Kinek az érdeke Magyarország felzárkóztatásának megakadályozása?

​Jelen Európát tekintve, kinek az érdeke a Balkán kiürítése és annak ellehetetlenítése?

​Ki élvezi azt a hasznot, hogy az összes balkáni el vándorolt a nyugati nagy hatalmakban dolgozik?

    ​Én is Ausztriában élek és kivételesen nem azért, mert Magyarországon nekem olyan rossz volt, vagy lenne. Én lehetőséget kaptam és éltem vele, mert szeretem a kihívásokat és az izgalmakat. Tapasztalatokat szerzek és remek rálátásom van a különböző politikai, emberi és állati szokásokra. Én nyitott szemmel élek és járok. Nagyon is jól tudom, hogy ahol élek, s ahol éltem, pont olyan bűnrészesek a történelmi tényekért, ahogy azt hajlamosak sokan inkább elrejteni. Na és akkor most jön az a pont, amikor az egyik nem régiben írt versemet ideidézném, hogy lássuk már be, hogy aki akarta, elérte a célját és lám lám, így vagyunk mi mindannyian szerte a világban. Köszönjük Nyugat és köszönjük kegyetlen múlt!

Nagyító 

Törött pohár az asztalon,

Szolgaság lóg a falon,

oly nehéz ezt vallanom, 

​S nem titok a tegnapom.

 

Örök vihar életed,

​Törött pohár a léted.

Nyugatnak vad nézete - 

sérülés lesz végzeted.

 

​Tengertáncot járhatunk,

​Álmainknak alkotunk,

a valóságon átúszunk,

​S töröttnek bizonyulunk.

 

​Szolgaság, az igaz tény,

A sötétben csekély fény,

​Törött pohár az a lény,

​Kit lesújt az örök vény!

 

​Nem titok a tegnapom.

​Az életem egy üveglapon,

​közszemlén a gondolatom,

​de álarc van a szolgaságon. 

 

Divattánc ma, mi megszokott,

az őszinteség megszökött,

Alkotásom is megkopott,

​s a szolgaság programozott. 

 

Felhőtlenül játszhatunk,

Álmainkra vágyhatunk,

de nagyot is bukhatunk,

​ha csak szolgaság a napunk! 

 

​Költői kérdés, jó vagy rossz?

A válasz csupán egy hossz,

​S nézz tükörbe, ne habozz!​ - 

nem több, mint egy szolgahossz. 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(Károly Árpád, 2018.04.06 19:55)

A rohadt libsik röhöghetnek, kommentben is leolthatnak, DE: Viktor és mi átlátunk rajtuk! Mi, FIDESZesek NEM fogunk szavazni! A Miniszterelnökünk is megmondta, hogy a FIDESZnek az az érdeke, ha kevesen választanak. Ha Magyarország jövője fontos, és FIDESZ párti vagy, segíts azzal, hogy nem szavazol! Aki szavaz, az mind SOROS bérenc! Ha szavazol, te is SOROS bérenc vagy! Még a Fidesz tagok közt is lehetnek SOROS ügynökök, mindenhova beszivárognak! Még a szavazatokat is meg fogják hamisítani!! Persze ezt mind cáfolni fogják, de te ne hagyd, legyél okos! Hallgass a szívedre ös NE SZAVAZZ! STOP SOROS!!!
Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok!
Fidesz

Re: Budapest

(LA, 2018.05.03 14:39)

Kíváncsi lennék, te mit válaszolnál a 3 kérdésedre?

Re: Budapest

(Tsch., 2018.04.06 19:56)

Ezt nem értem ....

Re: Budapest

(Tsch., 2018.04.06 21:25)

Szerintem, te rohadtul a Fidesz ellen vagy és itt energiát pazarolsz, elég hülye hozzászólás amúgy.

Budapest

(Csaba Norbert Török, 2018.04.06 21:57)

Párthovatartozástól függetlenül csak arra szeretném felhívni honfitársaim figyelmét, hogy vasárnap éljetek a szavazati jogotokkal.

Leonding

(Zsolt Gal , 2018.04.06 19:39)

Tényleg?

Re: Leonding

(Tsch, 2018.04.06 20:19)

Olvastad a cikkemet?

Re: Re: Leonding

(Zsolt Gal, 2018.04.06 20:43)

Tschongor Attila ne kövezz meg érte, de nem. Annyira irritál már ez a sok politikai szar, hogy nem. De kicsit később ránézek, csak előbb le húzok egy felest.

Re: Re: Re: Leonding

(Tsch, 2018.04.06 20:47)

Nem baj, csak sejtettem. Ez olyan, hogy semmi sem kötelező. ...

Re: Re: Re: Re: Leonding

(Zsolt Gal, 2018.04.06 20:48)

Akkor megnyugodtam.