Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


(!) Tanulságos Történet (!)

2016.06.01

10911373_1530163383925287_4450918137206488906_o-1-.jpgA Kőfaragó

    Volt egyszer egy kőfaragó, aki mindig elégedetlen volt magával és az életével. Egy szép napon, amikor mendegélt, elhaladt egy gazdag kereskedő háza előtt. Benézett a nyitott kapun és látta, hogy odabent csak úgy nyüzsögnek az előkellőbbnél előkellőbb látogatók. "Milyen hatalmas is lehet egy ilyen kereskedő!" - gondolta a kőfaragó. Elfogta az irigység és azt kívánta, hogy bárcsak ő is ilyen gazdag lehetne. Akkor bezzeg nem kellene szegény kőfaragó módjára tengetnie az életét. Legnagyobb ámulatára egyszerre gazdag kereskedővé változott. Nagyobb pompa vette körül, amit valaha álmodni mert volna. Irigyelte és gyűlölte is mindenki, aki nála szegényebb volt. Egyszerre csak pompás gyaloghintót vittek el háza előtt, a gyaloghintóban magas rangú hivatalnok terpeszkedett, körülötte szolgák hada és gondot ütő katonák. A leggazdagabb ember is mély meghajlással hódolt a menet előtt. "Milyen hatalmas ez a hivatalnok!" - gondolta. "Bárcsak magas rangú hivatalnok lehetnék!"

   Ezután magas rangú hivatalnokká változott. Mindenhová dúsan hímzett gyaloghintón cipelték és a nép reszketett tőle, gyűlölte és földig hajolt előtte, amerre csak járt. A nyári nap forrón tűzött és a hivatalnok iszonyúan kényelmetlennek érezte a fülledt gyaloghintót. Kinézett. A Nap fenségesen ragyogott az égen és tudomást sem vett a hivatalnok létezéséről. "Milyen hatalmas a Nap!" - gondolta. "Bárcsak Nap lehetnék!" Nappá változott, mindenkire pokoli erővel sütött, kiégette a mezőket és a földművesek átkot szórtak rá. Ám egyszercsak nagy fekete felhő kerekedett és odafurakodott a Nap és a földművesek közé, így a Nap sokat veszített erejéből. "Milyen hatalmas ez a viharfelhő!" - gondolta. "Bárcsak viharfelhő lehetnék!" Rögtön hatalmas felhővé változott, elárasztotta a mezőket és a falvakat, mindenki kétségbeesésére. Hamarosan azonban úgy érezte, hogy valami nagy erővel tolja. A szél volt az. "Milyen hatalmas a szél!" - gondolta. "Bárcsak szél lehetnék!" Széllé változott, lefújta a cserepeket a háztetőkről, kicsavarta tővestől a fákat, mindenki gyűlölte őt és féltek tőle, amerre csak elsüvített. Hanem egyszerre csak nekirohant valaminek, amit bárhogyan igyekezett is elfújni, az csak állt rendületlenül. Hatalmas szikla volt az. "Milyen hatalmas ez a szikla!" - gondolta. "Bárcsak szikla lehetnék!"

10914721_1530161803925445_3300671388639424998_o-1-.jpgKősziklává változott, hatalmasabb volt mindenkinél a világon. Ahogy ott állt, egyszer csak kopácsolást hall, egy kalapács hangját és érezte, hogy farigcsálják az oldalát. "Ki lehet hatalmasabb nálam, a sziklánál?" - kérdezte. Letekintett és mélyen maga alatt meglátott egy kőfaragót.

Minden fontos a legappróbb részletében is és hatalmasnak, alaprésznek  a legkisebb életpillanat, életfeladat számít! Köszönöm, hogy elolvastátok!

Szeressük egymást és szeretnék megosztani egy dalt ami nagyon fontosnak tartok a történet üzenete mellé! Ez az üzenet ezzel a dallal teljes! Ezt köszönöm Koncz Zsuzsának, hogy elénekelte!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Savaria

(Sepi, 2018.02.28 11:49)

Maradjunk önmagunk, ne vágyjunk ideálokra, csak amennyire azonosulni tud lelkünk velük.
Azt valósítsuk meg, amit szívünk diktál, celebek és majmolt példaképek után nem érdemes futni. Ne a külvilágnak akarjunk megfelelni, hanem saját magunknak.
Igazán boldog csak akkor lehet az ember.

marosvásárhelyi

(sándor mária, 2016.06.02 16:32)

Hát igen néha a koszikla is formalhato egy ember által

Re: marosvásárhelyi

(Tschongor Attila, 2016.06.04 07:56)

Néha, csak kell lelkierő, szeretet, kitartás és isteni gondviselés!