Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


... MIÉRT? ... ...

2015.07.22

"Miért?"

Egy nagyon jó példa van arra, hogy sok esetben az elkövetett tevékenységünk önmagában megadja a jövőbeli "Miért?" kérdésre a választ vagy válaszokat! A példa után röviden összefoglalom, hogy a bonyolult fonalakat is tisztán láthassuk kedves olvasók.

Az utóbbi időben sokat olvastam és hallottam, hogy Andrea Giuliano, az olasz meleg aktivista Magyarországon a Meleg felvonuláson ( Pride-on), mit követett el ...

olasz-pride.jpg

papi ruhában egy kamionon, transzparenssel, amelyen az Osztrák - Magyar Monarchia térképe, benne egy nagy hím nemi szerv, azzal a felirattal, hogy ( sajnos ezen a képen annyira nem látszik ): " Nemzeti Érzelmű Faszszopók .... Adj Faszt! " 

Későbbiekben, nem is olyan régen már így festett, mert megverték Budapesten egy sötét éjszakán, egy sötét kis utcában ...

andrea_budapest_picchiato1.jpg

Nos Miért? Teszem fel a kérdést a támadó szemszögéből, miért ezt a módszert választotta, vajon miért kell így, erőszakkal az ő igazát érvényesítenie? Nos ezen is el lehet gondolkozni ....

Teszem fel a kérdést a másik, az áldozat szemszögéből ...! Itt is érdemes elgondolkodni, hogy ő mindig tisztában volt azzal, hogy ha tesz valamit, annak mi a következménye, vagy hogy egyáltalán lesz e következménye? Egyáltalán tudott arról, hol van és tisztában volt az adott ország helyzetével?  

Kedves olvasók, sokszor mi sem gondolunk arra, hogy cselekedeteink milyen következményeket vonnak maguk után, s utána értelmetlen elmenekülni, de amilyen emberséggel és erővel teszünk cselekedeteket, olyan emberséggel és erővel kell a következményeket is megélni, átélni és nem nyavalyogni vagy a médiában önsajnálatot produkálni ... vagy a közvetlen környezetünkben.

Kicsit belemélyedve a témába, egy ami fontos a  mai világban: Egy fajta Tisztelet jár alapfokon, de a mélyebb tartalmakkal bíró Tisztelet már nem, azt a mai világban, Életben ki kell harcolni, mert ha járna, akkor visszaélnének vele, ahogy ezzel a múltban számtalanszor megtették ...

Minden embernek tudni kell, hol a helye és tudni kell viselkedni, hogy ne legyen az rossz, negatív hatással sem a jövőre, sem a környezetünkre. Fontos, hogy vannak dolgok amiket tisztelni kell és ha nem hiszel benne, akkor egyszerűen ne foglalkozz vele, de ne is gyalázd ... Ilyen ebben a példában a papi reverenda ... Meggyalázni egy olyan transzparenssel, amely azzal a szöveggel van telejegyezve, amit fentebb én is közzé tettem? Ahogy fogalmaztam, egy fajta tisztelet jár az egyházaknak és azon felül ha nem akarod tisztelni, legalább ne gyalázd ... ( szokták mondogatni is, hogy halottról vagy jót vagy semmit) = ez pont ilyen. Madonna is keresztre feszítve énekelt minden koncertje elején az egyik turné alkalmával, s megkapta méltó büntetését? Megkapta!

Meggyalázta a keresztény vallást és hitet, a magyar történelmet és a határon belül és kívül élő magyar népet! Ez a cselekedet önmagába hordozza, hogy miért is kapott? Isten nem ver bottal és mindenki megkapja méltó fizetését, én is kedves olvasó, nem csak mások, mindenki ... Ezt nem kell sértésnek venni, ez a világ... Szabad akarat volt a Bibliában és a világban is, de a következményekkel számolni kellett a Bibliában is és a világban is! Ez olyan láncreakció, mert aki ezt tette, a tettes is bűnhődni fog, s nem csak azért mert erőszakkal nyugtázta igazát, hanem mert korábban is tett olyan cselekedetet, de az áldozat is ok okozat miatt kapott egy pár nyaklevest, egy kis orr törést és hát sok sok foltot ... 

Itt mindenki hibázott, a tettes azt, hogy rossz módszert választott, az áldozat meg azt, hogy ne babrálj a tűzzel, mert az veszélyes is lehet! Őszinte leszek: 1. hogy jön ahhoz, hogy egy olasz, akinek semmi köze Magyarországhoz, efélle transzparenst megenged magának ...! 2. nemes egyszerűséggel ostoba, mint a tetű ..., hát hogy lehet az, hogy ennyire nem tisztelünk dolgokat? Ez már provokálás, gyalázás és ezzel nem a melegek mellett harcol, hanem a melegek ellen van! El se tudom képzelni, hogyan lehet, hogy ennyire elfogultak azok az emberek akik teljes mértékben helyben hagyják azt amit tett! Egyszerűen borzalmas, szánalmas és teljes mértékben méreg az agynak és léleknek! Azt csodálkozunk, hogy megáll s szívünk!

Lehet valaki melegek élharcosa, de a módszereket meg kell válogatni, mert nem mindegy, hogy a későbbiekben a válasz mi lesz a "Miért?"-re?

Az Élet a szeretettről szól és a békességről, vagy ezekről kellene szóljon ... Ne feledjétek a szeretet szeretet szül és a béke békét, de a gyűlölet is gyűlöletet ad tovább és fogantat meg! Sajnos én is tudok tapasztalatból beszélni és elkövettem hibákat, de szerencsémre én tudatos voltam, s akkorát nem vétettem, hogy e nyomorult Életben egy verést is átéljek! Lehet valamit jól csinálni és lehet valamit rosszul, azt hiszem a kedves olasz Andrea Giuliano nagyon rosszul csinált valamit és ez nem jó! Az végkép nem tetszik nekem, hogy most meg mártírt csinálnak belőle. Nem kell, csupán csak az Élet bánik vele, veled, velem, velünk!!!! 

Gondolkozz és elmélkedj, mielőtt cselekszel és nézd meg hol teszed és kik között, mert nem mindegy, hogy az ételt éhes farkasok közül kell elhoznod vagy éppen kapirgáló tyúkok közül! De senki ne csodálkozzon ha szét marcangolják az éhes farkasok, ha korábban annyi esze nem volt, hogy meggondolja a helyzetet ... Székelyföldön szokták mondani, hogy szép táj, szép táj, a sör ott nem sör, a pálinka erős, mint a fejsze és a medve nem játék! Ostoba az aki a medvének akar nekimenni, hogy az ételt megszerezze, de az is aki éhes farkasok közé merészkedik!!! A mohóság és maximalizmus, a feltűnési viszketettség és a butaság, ez így együtt borzalmas katasztrófa és elrontja mindazt amit eddig tudatos melegek felépítettünk!

Köszönöm szépen kedves olvasók, hogy itt voltatok, remélem ma is volt értelme itt lenni! :) Mindenkinek üdvözlettel Csongor ...

img_0079.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Savaria

(Sepi, 2018.02.16 16:22)

Nagyon is igaz minden szó.

A társadalom még nem érett meg az elfogadásra. Mindennek megvan az ideje.
A módszer milyensège- minősége, mennyisége is számít, " a tálalás ".

Farkasok mindig is lesznek, különben birkák sem lennének.
Építeni a legnehezebb, sok rossz után csak jó jöhet.