Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Arctalan halál

2017.07.10

A migránsoknak nincs arcuk, nincs történetük, örömük, bajuk, vágyuk, múltjuk és jövőjük. Nincs nevük se. Mennyiségük van, származási országuk, esetleg még annyi: férfi, nő, gyerek.

​Akkor sincs ez másképp, ha gyötrelmes halált halnak. Ha életük utolsó két óráját sötétben, fuldokolva töltik egy levegőtlen hűtőkocsiban, ahova azért szálltak be, hogy a teherautó biztonságos helyre vigye őket, annyi szenvedés után.

A héten kezdődött meg azoknak az embercsempészeknek a pere, akik 71 menekült haláláért felelősek. - 2015 augusztus 26.-án Mórahalomról indult Ausztriába egy légmentesen lezárt furgon, a csomagtérben utazók még a határ előtt megfulladtak.

A tárgyalásról szóló tudósítások szerint az ügyész a vádak ismertetésekor az áldozatokat következetesen illegális migránsként emlegette, és bár voltak megrendítő pillanatai a pernek ( a tények puszta ismertetése az lehetett ), összességében szenvtelenül kezelte az ügyet a bíróság. Egyetlen özvegy volt jelen a tárgyaláson, a tragédiát nem tragédiaként festették le, az áldozatokat nem egyénítették. Nem akartak sokkolni, nem akartak rossz érzést kelteni bennünk - nehogy felmerüljön a kérdés: hogy hagyhattuk ezt?

Mostanra a világsajtót is bejárta a hír: a magyar hatóságok nyár eleje óta lehallgatták az embercsempészek telefonját, a hálózat sofőrjeit több ízben elkapták, tudott volt, hogy életveszélyes körülmények között utaztatják a menekülteket: közülük nem egyet Magyarországon láttak el az orvosok. A vádirat azért is tűnhet alapos munkának, mert a bőséges nyomozati anyag nagy része már a tragédia előtt készen volt. - a 26 vádpont közül egy volt a halálos végkimenetelű embercsempészet. Hátborzongató a tudat: a halálkamionból az utasok dörömbölése miatt utasításokat kérő sofőr beszélgetéseit is felvette a magyar rendőrség. Pintér Sándor belügyminiszter szerint a magyar hatóságok kiválóan végezték a munkájukat, ezért lehettek meg ilyen gyorsan az elkövetők. A telefonbeszélgetések pastu és más nyelven zajlottak, ezért időbe telt a lefordításuk és kielemzésük, ezért nem léphettek időben közbe. Elárulom: a más nyelv a szerb volt - főként ugyanis szomszédaink nyelvén kommunikáltak az embercsempészek. De míg az Orbán Ráhel esküvőjén eltűnt telefont egy egész rendőri egység kereste és még DNS-vizsgálatot is elrendeltek az ügyben, a magyar rendőrségnek nem sikerült egy hónapok óta megfigyelt veszélyes bűnbanda telefonbeszélgetéseihez szerb-magyar fordítót találnia.

​Talán nem is olyan meglepő ez, felidézve a 2015 nyarán történteket: a magyar hatóságok tízezrével tolták át Ausztriába a Magyarországra belépő menedékkérőket - tőlük és Európától is elvéve az esélyt, hogy biztonságban legyenek, hogy biztonságban legyünk. Egy idő után már azt sem regisztrálták, aki szerette volna, ők formálták masszává a menekülteket, ők szabadították rá Európára a Párizsban gyilkoló terroristákat, ők hagyták, hogy útnak indulhasson a halálkamion. Miattuk lett 71 ember halálában is 3 adat: 59 férfi, 8 nő, 4 gyerek.

​Kedves Kertész Anna, ha nem haragszol meg tegezlek, mert nem gondolom, hogy idősebb lennél tőlem. Jegyeztem az egész cikkedet, hogy az Olvasók elé tárjam a teljes cikkedhez intéző véleményemet, s hogy érthető legyen mindenki számára. Azt hiszem az egész migránsválság okozója nem Orbán Viktor és a Fidesz - KDNP politikai hatalom, hanem a drága "Vén Európa" vénasszonya Angela Merkel. Senki nem számított erre az áradatra, s ahogy szembesült Magyarország, hirtelen amit tudott tett, de ami a Keleti Pályaudvarnál láttam, az tarthatatlan színtér  volt. Én is hirtelen tovább toltam volna őket, védve a magyarokat, az enyéimet. Azután jött a kerítés építése, amit nagyon is helyeslek. Tudod, nem ide hívni kellett volna őket, hanem a hazájukban segíteni életüket. megszüntetni a háborúkat és végre az életszínvonal javítására törekedni. Persze a nagyhatalmaknak nem érdekük a szegény országok életszínvonalának növelésének támogatása, hisz akkor a nyugati gazdaság összedől, mint egy kártyavár. A gyarmatosítás volt mindennek a kezdete, s most megisszuk a fekete levest. S persze minden élet fontos és minden ember, de ezek maguknak keresték a bajt. Ha annyira hülyék voltak, hogy beszálltak egy hűtőkamionba, amelyről látták, hogy légmentes, levegőtlen, akkor nem tudom sajnálni őket, még ha a adatok csak nemekről szól és mennyiségről. Egyértelműen nem sajnálom az embercsempészeket, hisz ők is megérdemlik a sors csapását.

​Nem gondolom, hogy a magyar hatóságokat kell bántani vagy vádolni, mert ez egyáltalán nem álja meg a helyét. Mindenki tudja meg hol a helye az életben és a világban. Arctalan halál aki azt választja. Mindenki maga élete kovácsa. Ezek a fizetett menekültturisták érdektelen tömegek, hisz csupa harci képes férfi van köztük, nem beszélve róluk, hogy pénzük rengeteg. Itt meg elvárásaik vannak. Dolgozni nem tudnak, nem akarnak , de a pénzt megtudják számolni. Amolyan általános romafelfogás: cegély, cegély, cegíly, cok pénz, me act tudom cámolni!!!! Szégyen ez a migránsáradat, a nagy szabad és liberális nyugat szégyene. A fene nagy szabadságba fog belefulladni Európa és legfőképpen a Nyugat! Sírjában vihog I. Nagy Szulejmán padisha és sír minden nagy európai, keresztény uralkodó, hogy mivé válik ez a kontinens. Ezt támogatjátok?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Debrecen

(Éva Pánczélné, 2017.07.10 23:03)

Minden ember felelős a saját sorsáért.A migránsok is.