Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Átgondolás

2017.12.31

dscn0825.jpg​ Kedves Olvasóim, barátaim és nem utolsó sorban kedves családom. Eltelt egy újabb év, ez olyan, mint a vihar, jön - megy, vagy rongál vagy nem. Az évek telnek és hagyományt követve idén is megteszem az évértékelésemet. Ezt az időszakot, sikeresnek könyvelhetem el, volt szerencsém szerelemben és lesz is, ha minden úgy jön össze ahogy az elkezdődött. Az évet ugyanúgy Ausztriában zárom, csak nem Bécsben, hanem Tirol tartományban, Söldenben. Az évem sok meglepetést és kihívást tartogatott nekem. Azt hiszem az akadályokat is tudtam úgy venni, hogy azok a hasznomra legyenek. Köszönöm, hogy ebben az évben is sokan mellettem álltak jóban és rosszban, támogatásukat nem elégszer tudom megmutatni, hitüket bennem a világ legnagyobb ajándékának tekintem. Elmondhatom, hogy bátorság és merő gondolkozás, elmélkedés meghozza érett gyümölcsét, kívánom mindenkinek, hogy merjenek lépni a jövőben és higgyenek abban, hogy ellehet érni azt is amire sokan tudat alatt álmodnak meg. A kudarcokat legyetek kedvesek nem megélni, hanem használni a cél elérésének érdekében. Mindenkinek hinnie kell önmagában és abban amit cselekvést elkövet. Szeretném átlapozni az elmúlt évemet, de előtte egy dalt osztok meg.

 

2017-ben kerek ünnepem volt, hisz 30 éves lettem. Átléptem egy küszöböt és felmondtam a volt munkahelyemen. Jó volt, de mégis ijesztő, nagyon fárasztó szellemileg és gyakorlatilag. Nem hezitáltam elmenni party-szakácsnak, de valahogy az túl kényelmes volt. A bejelentés is csak papírforma volt, a munkaidő nem igazán ütötte a szélét és a hosszát az egésznek. Jó volt a kényelem szemszögéből és egy nyíló lehetőség oldaláról. Igaz az első lehetőség kudarcot vallott, de ahogy fentebb említettem, nem megéltem, hanem felhasználtam egy újabb lehetőségre amit be is kebeleztem. Szóval így a 2017-es évet nem csak a lehetőségek, hanem a tapasztalatok évének is nevezhetem így utólagosan. Megéltem életem számtalanadik szerelmét egy lengyellel, harcoltam érte, de ha valaki menni akar, akkor hagyni kell. Rá kellett jönnöm, hogy a depresszió azon határán él ő, ahol képtelenség akár kommunikációt fenn tartani, nem hogy kapcsolatot. Vége lett, azaz lezártam. Kibontakozóban volt más kapcsolat is, de azt a szél elfújta. Azt első perctől tudtam és így az ahogy könnyedén jött, könnyedén is ment. Most újra elkezdődött valami kibontakozni, ez idén elindult, s a jövő titka, mi lesz belőle. Ahogy mindig is szoktam írni és mondani, mindenhez két ember kell és mindennek eljön az ideje amikor annak rendje és módja van. Hagyni kell mindent a maga sebességében és az embernek csak annyi dolga van, hogy váltson vagy fékezzen ebben a rohanó világban. Természetesen "fegyver" nélkül harcot vívni nem lehet, ezért mindig mindent meg kell ragadni és tenni kell a célokért. Itt gondolok a gondolkozásra, az elmélkedésre, a gyors vagy éppen fékezett cselekvésekre. Az ember mindig résen kell legyen. Így ezekkel a sorokkal örvendek az elmúlandó évnek és nagy várakozással, izgalmakkal szeretném keblemre ölelni az új évet.

Mindenkinek sok szerencsét, lehetőségeket,  tapasztalatokat, merészséget és bátorságot kívánok a 2018-as évre. Nézz előre és ne hátra, mert lehet hátad mögött a szakadék és előtted a szárazföld. Megfordulni meg nem érdemes, mert lehet lezuhansz. Engedd kibontakozni a lelked és eszed céljait, engedd szárnyalni az érzéseidet, mert sosem az időintervallum a lényeg, hanem annak minősége. Szeretném, ha mindenkinek a 2018-as év a minőség éve lenne. Számomra egyértelműen, tekintve az elmúlt 2017-et, a minőségről fog szólni és én erre fogok nagy hangsúlyt fektetni. Már most Júniusig be vagyok táblázva és szinte semmilyen program nem fér bele az időmbe! Mindenkinek Boldog Új Esztendőt és vigyázzatok magatokra! Jövőre találkozunk és sok sok érdekességgel jövök a honlapomon nektek, kövessetek és legyetek velem. Örök hálám mindenkinek! Isten segítsen minden úton!

heartKöszönömheart

yeslaughwinklaughwinkyes