Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Élet úgyis tovaszáll, a sír magába zár ....

2014.07.18

sarosi_katalin.jpg  Sárosi Katalin és Zsoldos Imre híres nagy slágeréből kiindulva nagyon sokat elmélkedhetünk erről.

"Szeressük egymást gyerekek" - ez a legfontosabb, azt gondolom, hogy ebben nagyon sok minden benne van. Ha ebből indulunk ki csak, akkor már beszélhetünk arról, hogy a világ mennyire megváltozna jó irányba, ha csak elkezdenénk egymást szeretni. A szeretet tiszteletet és megbecsülést ad, megszünteti az irigységet, a bántást ....!!!

 Gondolkozzunk el, magammal az élen, s elmélkedjünk eme világ felett amiben élünk. Mindenki szenved ettől vagy attól, sajnos mindannyiunknak nehéz az élet, s ámbár van akinek sok a pénze, adatott más probléma melléje, más kereszt, melyet nem csak elviselni tudni kell, hanem a megoldást keresni, arra hogy a keresztet letenni lehessen.

 Mélyen bánom én is, és mélyen bánja meg mindenki bűnét, mert egyszer tényleg az életünkről számot kell adnunk. Én csak és kimondottan magamból indulok ki, sokat éltem már, hiába vagyok fiatal, olyan mintha 80 évet éltem volna. Sokat tapasztaltam, szerettek is, meg nem is, utáltak is meg nem is. Persze panaszkodásra nincs okom, mert mindig a szükséges megvolt és néha még azon felett is ....Köszönöm annak a  néhány embernek akik mellettem álltak, még a sok lököttségem és hülyeségem miatt is, mert kinek nincs?

 Nagyon sok minden úgy változik az életemben, hogy időnként a sors az életem útján elém görget egy egy ismeretséget, egy másik embert és annak életét. Így terel engem a sors a jó útra, s talán mert szeretnék én is jó helyen járni, könnyű, de sajnos vannak elmulasztott percek és órák, melyek utol fognak érni engem. De pont ez fog történni mindenkivel, higgyétek el nekem. Ezért kellene újra, s újra elővenni ezeket a nagyszerű számokat, hogy a szövegüket meghallgassuk, beivódjanak a lelkünkbe, szívünkbe, hogy ez legyen az esztétikai és agyunk tápláléka. Mily szép és egyszerű lenne élni ezen a Földön, ha szeretetünkkel boldogítanánk egymást és mindig az lenne a legfontosabb, hogy hány emberrel tudtam ma és holnap, holnapután barátságban meglenni, megosztani vele/velük az élet örömeit, egyszerűen a magam boldogságát feláldozni, hogy a másik mosolyogjon, mert hiszem, hogy ha egyik utcán mosolyt szerzek valakinek, akkor a másik utcán valaki nekem fog mosolyt szerezni. Tapasztaltam, hogy hányszor és hányszor kaptam meg ezerszeresen azt a jóságot, kedvességet amit adtam, de a rosszat is, mert a mérleg itt is és ott is billen ..... Jómagam is mérleg vagyok és azt hiszem ezt mi mérlegek jól lássuk.

 Lelkem sajog, szívem beteg, eszem vidám, s testem esedező madár, mert nem repül, ahogy én sem repülök.... Nem panaszkodok, de vihar után napsütés és alagút végén szabad táj, világosság.sam_0266.jpg

 Visszatérve a szeretetre, kezdjük el gyakorolni, hisz a szeretet nincs bennem, vagy nincs benned, mit érünk mi? A gyertya sem ér semmit kanóc nélkül, de fordítva sem. Az élet szeretetből áll, a szeretet emberi kapcsolatokból, s tovább folytatva jóságból, egyetértésből, segítségből áll.

 Olyan sok mindennek nincs értelme e földi életben, mindig minden jó ha van, de ne legyen az emberi kapcsolatok, a szeretet kárára. Sajnos, ilyen az autó, a pénz, a játékok, a cigaretta, az ital, az erőszak, s minden minden, de van egy dolog ami szégyen nem szégyen, de ma már a gyerek is lehet egy értelmetlen dolog. Ám nem a gyerek életét bántom, szegény nem tehet róla, de csak nézzük meg a környezetet, hány gyerek úgy nő fel ahogy felnő! Ne menjünk messzire, sokan tudjátok és olvastátok, hogy a rendszerváltás előtt Romániában mi volt a helyzet, aztán hány házasság tönkre ment akár a gyerek miatt, akár nem, de a gyerek issza/itta meg a levet. - a rossz levet. Itt is a szeretet ami hiányzik, s ha nem hiányzik, akkor rosszul van gyakorolva. Mindennapos példák bizonyítják, hogy ha szeretünk, akkor vagy nem jól tesszük, nem megfelelően vagy kényszerből avagy álszent módjára. Egyik sem jó .....

Egyik megoldás eme problémákra, hogy bocsássunk meg szívből egymásnak, s talán sose késő újra kezdeni egy szebb jövő érdekében, s tápláljuk a szépet és a jót, a békét és a szeretetet és búcsúzóul szóljon egy nagyon szép és nagyon jó dal.

 

 Kérek mindenkit, aki csak teheti szóljon hozzá, várom szeretettel a hozzászólókat :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Miskolc

(Ibolya Györfi , 2016.12.13 04:14)

Sárosi katalin sem gondolta komolyan és Petőfi sem, szóval tudjátok meg tőlem 120 éves korunkig keresgélhetjük az igazit, és majd csak utána jőhet a sír.Addigra még tovább nőhet az életkor.

Re: Miskolc

(Tschongor , 2017.04.29 11:42)

Igazad lehet... köszönöm

valasz

(Sarkozi Zoltan, 2014.07.18 21:33)

Kedves Csongor Attila nagyon szep volt az oldalon feltuntetett cikked ami fenn volt olvashato az iment.
Igen en mindig azon tunodtem es most mara teljes mertekben biztos vagyok az alabbi dolgokban.
CSak magadra szamits az eletben. VAnnak jo baratok akik az uton elkisernek "egy darabig" es majd lesznek masok. Az emberek jonnek es mennek. Az ido viszont fogy es tulk ertekes ahhoz hogy mindig masok tarsasagat megismerjuk. Egyszer el kell hataroznunk magunk arra,hogy igen en vagyok az elso es ha minden amit elterveztem az eletben es megcsinaltam .. illetve ugy csinalom ahogy en szeretnem raerek igen is foglalkozni masokkal. Mindenki azt mondja,hogy az onkozpontu rendszer nem jo. Ez hazugsag,mert igen is... Miert is? A szuleink nem elnek orokke. A baratok nem mindig vannak ott... minden pillanatban amikor egyedul vagy (...) Az elet nagy donteseit is egyedul hozzuk meg.

A kapcsolat-testi es lelki osszefonodas. Nekem ezt jelenti. Van akinek mast. Minden ember mashogy lat mashogy erez. (szemeddel latsz -sziveddel erzel)

A szeretet az orok ami mindig megmarad a Foldon ,es jo esetben az emberek sziveben is.
Bar manapsasg ez is mas lett. A penz centrikusdabba valt mint az otthon es a csalad.
Nekem legyen jobb ne a masiknak. TObbet tobbet . Mire jo a kapzsisag? A tebolyba.oruletbe kerget,csaladokat es hazassagokat szed szet. A gyerek gyamugyi hatosagok altal kinevezett es kihelyezett allami nevelesbe kerulnek. Ami nem jo a gyerekeknek. (...)

Lelkem sajog, szívem beteg, eszem vidám, s testem esedező madár, mert nem repül, ahogy én sem repülök.... Nem panaszkodok, de vihar után napsütés és alagút végén szabad táj, világosság.

Erre a valaszom :) A sotetseg elnyer minden boldogsagot es oromot. A sotetseg a felelmedbol taplalkozik de van remeny ha ott a feny :) A boldogsag az orom. Mindig gondolj a legszebb pillanatokra akkor is mikor sotetseg van mindenhol. A szivedben a lelkedben.
A szabad taj sok mindent jelenthet. (egy olyan platoi dolog amire mindig is vagytal) Ezt probalod megvalositani es az nem mas mint az a hely ahol egyedul vagy te es a gondolatok az erzesekkel korulveve.

Soha ne toltse el harag a szived es senkiet se. Mert a Szeretet orok,mintahogy a fenyesseg, a vilagossag is. :)

Mindenki tegyen boldogga mindnekit. Szeretetben es boldogsagban levo eletet kivanok mindnekinek.

Re: valasz

(Csongor , 2015.05.03 18:25)

Köszönöm szépen és további szép napot és látogass el még ide! Üdvözletemet fogadd szívvel!