Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Újkor Szelleme

2017.07.17

Az Olvasok nagy részét biztosan megérintette anno a változás szele. Engem is megérintett, de baba koromban, éppen 3 éves voltam. Ha anno "tudtam volna", hogy ez a változás nem biztos, hogy a nép és a kultúra, a gondolkodás szolgálatában fog tovább haladni, én megsem születtem volna ... ha a magzat dönthetne, hogy akar e világra jönni és e világban élni vagy sem, akkor sokan megsem születtek volna. Mindenki hitt, remélt, s mi lett mostanra? Az újkor szelleme a materializmus. Minden ekörül forog és az elmúlt 25 év alatt túlzásokba esett a világ ...

​Nézzük meg mi az ami létfontosságú lett, mert a valóság sajnos komor és sötét. Sokan még mindig "hiszünk", "remélünk", de kérdés, hogy meddig? Tombol  és virágzik az alkoholizmus, a drogpiac, az egészségügy kereskedelmi ággá nőtte ki magát. Szó szerint megszületett a pénz beszél és kutya ugat.

​Az elfogadás és a tolerancia nagyon értékes értékrendbeli alap, de sajnos nem úgy, hogy összekeverjük a sót és a cukrot. Csak megjegyzem, hogy semmi bajom a sok ilyen olyan nemzetiségűvel, de amikor a viselkedés alpári és nem európai kultúra igényű, akkor a nem létező hajszálaim is égnek állnak. Ez a fenevad és fene nagy szabadság már már  azt sugallja, hogy bárki, bárhol, bárhogyan  és bármit megtehet. Szinte a törvények semmit sem érnek, még ha az igazság oldalán állnak, akkor is az irigység és rosszmájúság megszüli a gyűlöletet és az ha vérszemet kap, akkor felülír mindent.

Hiszem és tudom, hogy a múlt sem volt fényes, megvoltak a hibái, mert olyan a világ, mint az ember, hibás és néha csikorgós. Az újkor szelleme össze sem hasonlítható a múltbeli korok szellemeivel. 1990-től egy új kor szelleme köszöntött be és ez teljesen rossz úton jár, vakvágányra tévedt. Nyugaton ez jobban beleolvad a hétköznapokba, de a Balkánon egyre jobban kitűnik: ha van pénz van szerelem, kapcsolat, munka.... nincs hűség, nincs szeretet ami önzetlen lenne. Mindenkinek elvárásai vannak, de sokan nem veszik tudomásul, hogy kötelezettség is van. Ez utóbbiból egyre többen rohangálnak a Föld bolyón.

Olvasóim nagy része tudja, mit jelent a hazától távol élni és megteremteni azt, amit otthon nem lehetséges. Ha lehetséges is, akkor ott a kérdés, hogy milyen áron? Eleve ez az elvándorlásunk is a materializmus szüleménye és ezt a világ együttesen szőtte össze, s most itt tartunk. Az életünk a materializmus és kevesen tudjuk a szívünket kinyitni, amit meg is tudok érteni, mert 10ből 8 biztos "kirabolja," a másik 2 beletesz.  Itt alapvetően az a probléma, hogy kiölték a népesség 70%-ból a gondolkodást. Sokan úgy dolgoznak, mint a robotok, mintha belennének programozva. Ez olyan, mintha én szakácsként recept szerint főznék, de ha nincs ízvilágom, akkor semmit nem ér a főzés. Ha nincs gondolkodás, nincs kreatívizmus. Maradva ennél a szakmánál, felvan nagyon hígulva. Már már olyan, mint a klóros csapvíz. 30 év múlva szennyes csatornavíz lesz. Erre a fejemet teszem, kedves olvasóim. Tapasztalatból jegyzem...

Rengeteg cikkem szól erről a témáról és ezt igyekszem úton útfélen hirdetni, hogy szikra legyen a világban, hogy változtassunk és amiben hittünk, az valósuljon meg, a nép és az összetartozás. Ha fontos a család fogalma, akkor védjük meg a nemzeti családunkat is. Bízok benne rendületlenül, hogy nem csak szikra maradok a cikkeimmel, hanem egyszer tűzre is lobban ... Köszönöm!

                                                                                                                      Tschongor Attila  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.