Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ébredj ember mély álmodból ...

2018.02.08

imagesutea7rv2.jpg​Szóra nyitom ajkamat, de a világ a szememben olyannyira megkopott, hogy inkább csendben újra összezárom, s marad az írás, ami megmarad, mert a szó elszál és soha senki nem fog emlékezni egy percig sem. Amiket leírok, teljesen igaz, megtörtént események alapján fekszik, s fontos azt kiemelnem, hogy a cím talán még soha nem volt annyira aktuális, mint ma, a 21.-ik században.

A konyha kivilágított, annyira tágas és szellős, hogy a levegőt sem lehet észrevétlenül beszívni majd kifújni. Ott sokan dolgoznak, kicsi, nagy, sovány és kövér ember, ilyen-olyan-amolyan. Keményen dolgoznak, néha egymásért - egymás mellett, de néha egymás ellen. Van aki tanul elborzadt tettétől, de nem jellemző, mindezen által inkább beszédes. Egymás ellen lenni olyan, mintha ellenségek lennének, s talán ez kiérezhető egy olyan környezetben, ahol a csapatvezető egy folyamatosan frusztrált és kisebbségérzetű egyénke egyéniség nélkül. Aztán szerepe van a helyettesnek aki a feszültség levezetéseként megtalál egy csapattagot és azt megalázza, egyszer biztosan, de akkor olyan mértékben, amit csak rengéssel bír el a világegyetem. A csapatvezető ugyanattól izgul, csak neki ez folyamatos tevékenysége, a célpont mindig ugyanaz a személy, kolléga. A többiek csendesek, talán sunyi rókák, akik a prédát megfigyelik, majd alkalom adtán lecsapnak rá. "Veszélyes világot élünk!"  Ezt már állapítom meg én, tombol az erkölcstelenség, az alkoholizmus, az intolerancia, a gyűlölet, a materializmus, a rosszindulat és egyre háttérbe szorul a szeretet, az egymásért és az egymás mellett való élés, tevékenység és nem utolsó sorban az összetartozás. Ma én, holnap te, s talán holnapután mi, ti, ők!

Melyiknek van igazán értelme kedves Olvasóim?

A világ olyan amilyennek látjuk vagy amilyennek látni akarjuk? - Mi a valóság?

Nekem személy szerint a világ kegyetlen, vandalizmus és meghalt. Én igyekszek tenni ezek ellen, de tapasztalataim és a környezetemben észlelt történések nem bíztatnak túl sok jóval.

Kedveseim ne aludjatok, ébredjetek, mert szól a kakas, ébresztő, vedd észre és lásd, ahogy a Nap kisüt és a sötétségből lesz virradat által világosság.

​Ne hagyjuk veszni az eszmei és emberi értékeket, első sorban az emberi mivoltot. Találjuk meg a világban önmagunkat, lehetőleg a legkevesebb surlódással, ami természetesen nem lehetséges, de megpróbálható. 

​Milyen ember lehet az aki közszereplőként vállal egy olyan szakmát, amivel együtt jár a nyitott kártyákkal való élet. Itt megnevezném, hogy egyértelműen a politikára gondolok. Kampány itt is és ott is, egy már megszokott és bevett szokás amióta a világ világ, a politika politika és az ember ember és nem majom! Hova vezet a világ, minket halandó népet, ha már a politikában a kampány részét képezi az ököl-igazságszolgáltatás a véleményérvényesítésben. Ilyen dolog nem megengedett. Másrészben templomok lerombolását haljuk a hírekben, ami nem biztos, hogy valóság, de a média ezt teríti elénk minden nap. Ebben nagy szerepe van a Facebooknak, szóval sajnos tapasztalom, hogy az embereket terelgetik jobbra - balra, hol kényelmesen, hol kényelmetlenül, hol erőszakosan, hol finoman és édesen.

Ha sikerül felébredni, akkor megelőzhetünk néhány katasztrófát, de ehhez szükséges az összetartozás, az egymás mellett és az egymásért. Én hiszek abban, hogy az emberek felébrednek mély álmukból. Pszichológiai jelentése van annak, hogy az emberek mélyen alszanak és nem látnak. Sajnos a 21.-ik század a rohanásról szól, gondolkodás nélkül elérni különböző önérdekű célokat. Ébredj ember mély álmodból és állj meg. Nézd meg embertársadat és érdeklődj felőle, bátran beszélgess és éreztesd, hogy fontos ő is. Figyeld meg a Napfelkeltét, a természetet, az emberi szerkezetet és a Naplementét. Csodálkozz rá az Élet apró szépségeire és mindenért hálát adni! Gyakorold az egymásért és az egymás mellett  terveket, legyen ez házi feladat egy életre, mert elköltözni egy túlvilágra csak úgy érdemes, hogy a tervet sikeresen megvalósítottátok. 

​Továbbá még annyit fűznék ide:

Létezik egy csodás, titokzatos természeti törvény: a három dolgot, amire leginkább vágyunk az életben - boldogságot, szabadságot, lelki békét - azáltal nyerhetjük el, ha másoknak adjuk. 

​Azaz egymásért és egymás mellett érhetjük el ezt és az ehhez vezető úton is csak így lehetséges fennmaradni épségben minden tekintetben! 

   

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.