Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Férfiak/Nők

2016.04.18

Ismerünk sikeres nőket és férfiakat. Lássuk első ízben egy - egy példát:

 

   Cher - Believe

 

Freddie Mercury - Queen / Rapsodia Bohemia

 

A múltból és a jelenből is ismerünk sikeres férfiakat és nőket! Mindkettő nem élharcosa annak, hogy bebízonyítsák, hogy ők jobbak. Sok esetben tudatalatt, de egyre nagyobb hatalmat öltenek. Talán emiatt is oriási nagy az a kérdés, hogy létezik e férfi és nő között barátság, extrák nélkül, azaz szex nélkül. A kérdésre a válasz nem merül ki annyiból, hogy " Igen, ha az egyik fél vagy a másik fél LMBTQ tag ". Kicsit részletesen kell ezt boncolgatni. Tény, hogy ma már egyenlőjoguság van férfiak és nők között, de az elfogultság sok esetben tapasztalható. A férfiakat nézzük meg mikroszkopikusan kicsit: Az elmúlt évtizedek során nagy változások álltak be, mintha kicsit elfakult ez a szó és a gyakorlati jelentése, kivéve, ha a szexről van szó, ott azért még erősnek bizonyul a férfiasság. Persze kivételek vannak és ők erősítik a beágyazott szabályokat. Szerintem a világ amiért rossz írányba halad, minden esetre csorbította a férfiasság szót és jelentését, míg a nőiességet erősítette, de gyakorlati jelentésében nem sokkal segítette elő! Egyik erre rámutató példa, hogy egyre kevesebb gyereket vállalnak az ifjú párok és a karrier felé fordulnak. Tapasztalatom szerint kevesebb felelősséget vállalnak a férfiak és egyre többet a nők vállalnak be. Lassan ..., sőt ma már nem beszélhetünk arról, hogy vannak női és férfi helyek. A legtöbb helyen egyformán helyt tud állni, mindkét nem, ha akrják és oda teszik magukat. Nehéz a mai világban célt kitűzni, sok az ellentétek jelenléte és rengeteg akadályt kell legyőzni! Minap gondolkoztam el azon, hogy a férfiak és a nők két kategóriába sorolhatók. A fiatal generációkban nincs igaz barátság férfi és nő között, szexmentesen vagy akár hátsó gondolat nélkül, ( persze akadhat kivétel, ahogy mindig mindenhol ). Az idősebb korosztályokban már jobban el tudom képzelni, hogy létezik igaz barátság két különböző nem között. Azt nincs amiért eltitikolni, hogy a természet adta vágyak ösztönösen müködnek és ez jelen van mindenkiben tudatosan vagy tudatalatt. Ahogy az ember felett eltelnek az évtizedek, egyre fakultabbá válik a vágy, ezzel párhuzamban megnő a barátságok, szexmentesen. Az is alátámasztja a gondolataimat, hogy manapság bármilyen kapcsolatban a külső jobban számít, mint a belső, ez is változik az évek teltével, de a fiatal generációk nagyon szeretnének megfelelni a különböző trendeknek és ezáltal van az is a mai világban, hogy legtöbb kiskorú már többet tud a nemi életről, mint bárki más, sőt sok esetben már tapasztalattal rendelkeznek! Összeségében nehéz eldönteni, hogy létezik e barátság férfi és nő között, kizárólagos barátaság. Szerintem ritkaszámba fel fel vélhető, de ez változhat a jövőben.

A nőket is megvizsgálnám kicsit mikroszkopikusan. Nagyon harcoltak egy időben az egyenlőjoguságért, ezt elérték, de kicsit túllőttek a célon. Van ebben a történetben egy kis furfangosság, hogy legyőzzék a férfiakat, amiben csak tudják. Igyekeznek átvenni az irányítást. Amíg a férfiak megfelelni akarnak a nőknek, addig a nők az irányításra koncentrálnak. Ez mindennek az alapja. A nők megfigyeltek sok mindent az idők során és különleges képességgel látják meg a férfiak hibáit és azt nem követik el ők. Vajon jó ez? Miért van az, hogy ha egy férfit visszautasít egy nő, akkor az oriási nagy csalódás a férfinak, de fordítva még kevesebb példa alapján sem mondható, hogy jellemző, de a nőnek egyáltalán nem egy csalódás, hisz a férfiak sokasága annyira megfelelni akar a női nemnek, hogy szinte minden utca sarkon kapna egy férfit magának.

Egy számomra kedves műsorban hallottam, hogy a férfiakkal másképp lehet beszélgetni, mint a nőkkel, a férfiakkal nehezebb, a nőkkel egyszerűbb. A műsorból azt is kikövetkeztettem, hogy amai világ minőségét tekintve, mindannyian hibásak vagyunk!

 

Ti mit gondoltok erről?

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Balassagyarmat

(Lili Berki , 2016.04.21 23:11)

harapos kedv