Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolatok ....

2014.12.08

Békés Áldott Ünnepeket Kívánok Minden Családtagomnak, Barátomnak, Ismerősömnek, ...! Ezen Ünnep legyen meghitt és igazán értékes Hitben, Reményben, Szeretetben és Békességben! Táplálkozz lelkiekben és tisztítsd meg az agyadat, s készülj igazán kiegyensúlyozva a Karácsonyra. Adventi időszak nem csak a várakozás, hanem az elmélkedések időszaka is, fontos, hogy úgy tedd mindezeket, hogy próbáld megérteni mit is jelent a Karácsony. Rögtön itt az elején szeretnék egy történetet elmesélni:

(A sziget .

Volt egyszer nagyon régen egy sziget, ahol emberi érzések éltek: Vidámság, Bánat, Tudás és még sok más, így Szeret is. Egy napon az érzések tudomására jutott, hogy a sziget süllyed. Ezért valamennyien előkészítették hajóikat és elhagyták a szigetet. Egyedül Szeretet akart az utolsó pillanatig maradni, s mielőtt a sziget elsüllyedt volna teljesen fohászkodni kezdett segítségért. Gazdagság egy luxushajón úszott el mellette és meg is szólította őt:

- Gazdagság, el tudnál vinni magaddal?

- Nem, nem tudlak! A hajómon sok aranyat, ezüstöt viszek, itt már nincs hely számodra!

Így hát megkérdezte Büszkeséget is, aki csodaszép hajóval közeledett:

- Büszkeség, kérlek el tudnál engem is vinni?

- Nem Szeretet, nem tudlak elvinni! - válaszolt Büszkeség, - itt minden tökéletes és Te esetleg árthatnál a hajómnak!

Hát Szeretet megkérdezte Bánatot is, aki éppen előtte hajózott el:

- Bánat kérlek vigyél el magaddal!

- Óh Szeretet! - mondta Bánat, Én olyan szomorú vagyok, de egyedül kell maradnom a hajómon!

Vidámság is elhúzott Szeretet mellett, de olyan elégedett és boldog volt, hogy meg sem hallotta Szeretet kérését. Hirtelen megszólalt egy hang:

- Gyere Szeretet, én elviszlek Téged!

Aki megszólalt egy öregember volt. Szeretet hálát közvetített és annyira érezte a boldogságot, hogy elfelejtette megkérdezni az öreg nevét. Amikor földet értek az öreg elment. Szeretet úgy érezte, sokkal tartozik neki, ezért megkérdezte Tudást:

- Meg tudod nekem mondani, ki segített nekem?

- Idő volt az, - mondta Tudás.

- Idő?  - kérdezte Szeretet. Miért segített rajtam?

Tudás válaszolt: - Mert csak Idő érti meg, milyen Fontos az Életben a SZERETET! ).

 

Azt gondolom eme kis történet sokaknak sok mindent elmond. Ebben az időben nagyon fontos elmélkedni azon, hogy mit is jelent számunkra Karácsony, Jézus születése, a Szeretet? Adventben szükséges elgondolkodni és persze a készületekhez hozzátartozik a Hit, Remény, Szeretet és Békesség.

A Hit nagyon összetett dolog a mai világban, de ha belegondolunk abba, hogy a mi világunk mennyire rendezett és a Naprendszerünk is, a csillagok világa ..... van Isten aki ezt megteremtette. Ha láthatatlanban tudunk hinni a jövőben, abban, hogy meggyógyulunk egy adott betegségből vagy kimászunk egy süllyesztőből, akkor azt gondolom sikerülhet Hinni valamiben ami bennünk és a világunk lételemét alkotja. Ha nyitott szemmel járunk Életünk folyamán, akkor tapasztalunk dolgokat, de hogy miért velünk történik meg, azt nem biztos, hogy megtudjuk azonnal. Isten ha keresztet ad nekünk, akkor ad hozzá segítséget is, de mit miért ad? Talán azért adja, hogy mindenből tanuljunk ... . Meg kell tanuljunk elfogadni és adni, mindaz ellenére, hogy ismert tény: Jobb adni, mint kapni! Személy szerint boldog vagyok ha kapok, de ha nem kapok úgy is boldog vagyok, mert ha van nekem akkor szívesen megosztom, de ha nincs akkor tudom, hogy lesz. Itt jön közbe az is, hogy: Segíts magadon és Isten is megsegít!, mert ha teszek valamit azért, hogy legyen, akkor hiszem, hogy megkapom! Valakinek a türelmet kell tanulnia, valakinek a szeretet, békét, nyugalmat, örömöt, boldogságot, szerénységet, tudást, művészetet és sorolhatnám sokáig .... Sose szabad neki esni az ítélkezésnek, hogy miért kaptam ..., mert ne ítélj, hogy ne ítéltessenek feletted sem. Itt is szeretnék megosztani egy történetet veletek:

( Volt egyszer, hogy egy hajó elsüllyedt a tengeren, egy ember menekült meg, s egy lakatlan szigeten kötött ki, s kezdett új életet. Nagyon sokáig volt ott, ezért nádból és fából kis kunyhót csinált magának és amit vadászott, az volt eledele reggel, délben és este is. Egyszer hosszabb ideig volt elmenve vadászni, s mire visszaért csak azt látta, hogy az egyetlen fedél a feje felett ami volt, nagy lángokban ég! Gondolataiban az volt:

 - Miért Istenem? Hát nem elég nagy csapás, hogy itt ragadtam és egyedül vagyok, ahol a madár se jár?

Bele se mert gondolni, hogy ez valakinek a műve, hogy segítsen! Később egy - két nappal, arra lett figyelmes, hogy hajó kürt hangját hallja, s nagyon megörült, Örömében táncot járt és ujjongott. A hajón meg is kérdezte:

- Hogy hogy megtaláltak?

- Láttuk a nagy láng jelzést és tudtuk, hogy ide kell jönni ... .

Ekkor döbbent csak rá, hogy az a rossz ami vele történt az valójában jó. )

Ha csak a mi életünkbe gondolunk bele, hány és hány rossz dolog történik ami valamire oktatva történik meg velünk, s ezen annál is inkább érdemes elmélkedni, mert minden ebből indul ki. 

Semmi sincs ha valami hiányzik, mert minden kötődik egymáshoz, egymásból élnek és fonódnak össze. Hit nélkül semmi sem lehet és semmi nem születhet meg.

Béke, csak akkor van ha Életünkben a Hit tiszta és rendben van. Kiegyensúlyozott Életben a Béke könnyen észlelhető, megteremthető és igen nagy magasságokba repíthető ... . Ha van Béke és korántsem gondolkodtunk el rajta eleget, akkor jöhet a Szeretet, ami a láncszemünkben a harmadik és ha most nagyon mélyen belegondolunk, akkor a sorrend ez és nem cserélhető fel ...! Fontos a Szeretet, Fontos e három láncszem, mert csak így lehet a Karácsonyra készülni, megérteni üzenetét és Jézus születését is csak így lehet befogadni. Ezt a mi kis életünkben úgy fogalmaznám, hogy család alapításkor is e három láncszem játszik nagyon nagyon Fontos szerepet. Egy kisbaba ha megszületik, az Isten ajándéka és kell legyen a szülőknek Hitük, Békéjük és Szeretetük. Ha mindhárom megvan és tiszta, mint a fehér hó, akkor jöhet a karrier, életcélok kivitelezése és sok sok más dolog is, akár a gazdagság is. 

A remény az a láncszemekben az utolsó, hisz ha minden megvan akkor reménykedhetünk abban, hogy az megmarad és maradandót szül, alkot és ad  mindenkinek. 

Nagyon szép időszakot ülünk most és van alkalmunk gyakorlatba is helyezni mindazt amit elmélkedünk és egyre figyeljünk oda, az ajándékozás szép dolog, de ne vegye el figyelmünket arról ami valójában meg kell bennünk szülessen, a három láncszem és azok által elnyert gazdagságok és a negyedik láncszem a remény. Mert mit ér a gazdagság, ha nincs Szeretet, vagy Béke? Akár Hit vagy Remény? Elmondom semmit sem ér! Bárhol is élünk, csak ki kell menni az utcákra, meglátni  az emberek szemében, hogy hányan és hányan vannak akik jól öltözöttek és elegánsak, de semmijük nincs a lelkükben, mert a szem a lélek tükre és a mosoly egy közvetítő, de nincs mosoly és nincs lélek tükör a szemekben, csak szomorú és megviselt emberek, magányosak és elhagyottak. Ha egyik sem, akkor megbántottak vagy kirekesztettek!

Régen szokták mondani, hogy nem a ruha teszi az embert, ami ma is igaz, csak gondoljunk a fenti gondolatokra, sorokra ..., de más szemszögből mára megfakult ez a mondás, mert ha csak a kézzel fogható dolgokat nézzük a gazdag valahol megmutassa gazdagságát és a szegény sajnos kényszerből mutassa gazdagságát. Mert a gazdag lehet szerény, de van mit felvegyen a hidegben, de a szegény lehet szerény, de nincs mit felvegyen és fagyoskodik. Lehet, hogy a gazdag segítőkész, de nem mindegyik és sok a szegény, nem jut mindenkinek. Mivé lett ez a világ?

Mivé lett? Mi tettük azzá, mi emberek. Magam teszem azt, hogy  Hálás vagyok, hisz sok sok segítő kezet kaptam és ez annak a jele, hogy léteznek olyan emberek akik teszik a dolgukat, emberhez méltóan és Istennek tetszően, én is tanulok még jobban Hálásnak lenni, s amim van megosztani, ha az egy kedves szó, vagy egy mosoly, legyen egy csokoládém, de azt megosztom szeretteimmel és amit tudok azt azokkal, akik a környezetemben Élnek! Nem könnyű kiigazodni a világban, de vannak jelek és vannak irányok. Szabad választása van mindenkinek, de remélem a világ egyszer el kezd teljes mértékben elindulni a Hit, Béke, Szeretet, Remény világa fele ... .

Köszönöm szépen és még egyszer szeretnék Mindenkinek Áldott, Békés Ünnepeket Kívánni, Gazdagodjatok Lelkiekben, Szívetekben! Kezdjük az ajándékozást az ingyen adható és igazán sokat mondó dolgokkal: Ölelés, Mosoly, Kedves és Szép Szavak, Puszi, apró tevékenységek: idős néni átsegítése az átjárón, idősek és betegek csomagjainak elvitele, felvitele az ajtójáig, jóleső és tartalmas beszélgetések, adj időt az életedből, mert biztosan állíthatom, hogy egyszer valahol visszakapjuk és többszörösen. Székelyföldön szokták gyakran mondani, hogy Isten Fizesse meg! Adjon ezer ennyit. Én tapasztalatból tudom mondani, hogy mindig megkaptam jussomat és akár rossz akár jó értelemben, tudom megérdemelten kaptam és ha vannak is bennem Miértek, tudom azt is, hogy egyszer rájövők a válaszokra, s ha nem akkor egyszer majd ha számot kell adjak Életemről terítéken lesz minden válasz!

Köszönöm Nektek, hogy vagytok és Hogy ismerlek Titeket és Köszönöm Istennek, hogy erre a világra küldött és adott Célt, Erőt, Egészséget, Értelmet, Kitartást, de a legfontosabbak amik nélkül semmi sem lehetséges: Hitet, Békét, Szeretetet és Reményt! Köszönöm Szépen!  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

marosvásárhely

(sándor mária, 2016.12.02 21:53)

Nagyon megható gondolatok érdemes elgondolkodni rajta

Szlovákia

(Misi , 2014.12.09 09:41)

Fantasztikus dolgokat irtal le az elkovetkező ünneppel kapcsoldaban .Igen fontos a szeretet a lelkibéke minden ember szamara .Fontos ,hogy megtisztitsu elmenket gondolatainkat es szeressük azokat akik kozel álnak hozzánk legyenek azok baratok ,lelkitarsak kollégák vagy rokonok.

Re: Österreich

(Csongi, 2014.12.09 09:48)

Vielen Dank! :)

Szlovákia

(Misi , 2014.12.09 18:38)

Szivessen