Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyereknevelés és Állatvédelem

2016.08.17

Kedves olvasók, mostani cikkemben elég fontos dolgokról fogok írni, konkrétan a gyereknevelésről és az állatvédelemről! Hétköznapjaink témája, s azt hiszem nem árt tisztában lenni dolgokkal. Tény és ezt állítom, hogy ma már a szülők nem tudnak gyereket nevelni, nem is akarnak, mert a pénz, a szabadság és az önkielégítés ami hajtja őket. Természetesen elnézést kérek a kivételektől, hisz ők erősítik a szabályokat. Nagyon röviden bemutatok egy történetet, amelynek része voltam és ezzel szeretnék rámautatni, hogy nem kell saját gyermekem legyen, ahhoz, hogy kompatibilis személynek számítsak a témában vagy sem. Persze a demagog szövegekkel sokan elárasztottak, de hát a butaság határtalan, s ha azt még szimpozánsan be is mutatják, hát nagyon nagy Gratuláció.

Jan hét hónapot lakott Csepelen ( Budapesten ), szobát bérelve egy anyukától, aki egyedül nevelte gyermekét, mivel férje elhagyta őket. Jan meleg volt. Az anyuka annyira naturálisan élt, hogy pucéron járt kelt a házban. A nappaliban a falra kivotak ragasztva minden bizonyítvány és oklevél, hírt adva, hogy "mi mindenhez ért" a kedves anyuka, s hogy ezt mindenki lássa. Az idő kegyetlenül tud kedvezni és szerény  Jan személyisége alapján barátkozott a kisgyerekkel, hisz játszani kell vele, szóba állni vele, ha már egy laksában laknak. Egy hét után a gyerek annyira szófogadó volt Jannak, hogy füle hallatára mondta vitatkozó apjának, hogy "ha nem szeretsz, nem kell ide jönnöd, itt van Jan és szeretem őt ...". Egy elkeseredett gyerek szavai ezek, aki csonka családban, de totál árván élt, s Jan volt az új apuka, az új barát és az új játszótárs, játékszer. A kedves anyukának nagy elfoglaltságai voltak, eljárt dolgozni, majd hazatérvén pucérra vetkőzve, kelt járt a házban, bekapcsolta számítógépét és megnyitva 5 - 6 facebook profilját, szokásához híven játszott. Ez így ment, minek után kiderült, Jan családapa jelölt lett volna, de hát hét hónap kellett az anyukának, hogy leessen, nem lesz semmilyen kapcsolat itt, de a gyerek se anyját, se apját, se nagyszüleit nem szerette összessen úgy ahogy a vadidegen Jan-t. Kérdés, miért is szerette meg Jan-t ennyire a gyerek? Érkezzen a válasz: Jan mindig is hangoztatta, hogy a gyereket nevelni kell és okosan. Egy gyerek nevelése ici pici kortól kezdődik, egy babának védelmet kell adni és megbízhatóságot nyújtani, s ahogy növekszik, úgy kell neki bemutatni a világot különböző játékok segítségével, leginkább társasjátékokkal. Amikor kicsi, akkor fogékony arra, hogy megértse, mi a rossz és a jó fogalom, nem hiába mondják, hogy "az otthoni hét év" milyen fontos, alap. Ebben a módszerben nem lehet tetlegesség, hisz a gyerek lelkivilágát sértsük. Legtöbb szülő ott téved Jan szerint, hogy hamar elveszti az eszét és az önkontrolt, s megpofozza, rosszabb esetben megveri, agyonveri a gyereket. Jan-nak a kisgyerek megértette, hogy ha nincs pénz, akkor egy nap csak egy édesség és legközelebb a másik. Sikerült neki 5 perc alatt fürdéshez készíteni a gyereket, ami az édesanyjának legjobb esetben is 2 óra volt. Alvás szintúgy, Jan-nak 5 - 10 perc, édesanyjának, sok esetben 1 óra, rosszabb esetben 2 óra. Ez az anyuka főzni sem nagyon tudott, valahogy ismerte távlatokból a serpenyőt és a fazekat, de sajnos ennyi a nagy tudomány.

Ebből a történetből leszürhető, hogy egy gyerekkel foglalkozni kell, nem állítom azt, hogy nem kell adni néha egy egy pofont, de nem és nem 7 éven alul. Az a szülő aki nem képes gyereket nevelni, vagy nem tudja mit válal, akkor ne akarjon és ne vállaljon gyereket. Ez a gyerek árva, pedig élnek a szülei, mégha elváltak is, de árva, ÁRVA. Szégyen amit Jan megélt. S a történetben én voltam Jan, a cikk alkotója Tschongor.

Egy gyerekkel foglalkozni kell, kommunikálni, játszani, tanítani, bemutatni a világot. Rajzfilmeket nézni közösen, olvasni mesét, s nem elhárítani mindezeket az óvodára, napközire vagy az iskolára. Mindezeket úgy kell tenni egy szülőnek, hogy közben biztosítsa a nyugalmat, békességet és a védelmet a gyerek felé. Ha egy felnőtt tudja, hogy mit vállal, akkor nem tudja elrontani ... persze nem könnyű, mert hát nem mézes kenyér, de nem is pusztító fokhagyma.

Jómagam Ausztriában Erasmus+ pályázat keretén belül óvodai pedagógus asszisztens voltam, ráadásul egyházi óvodában. Ott volt kis csoport, nagy csoport és persze táboroztattunk kamaszokat is, tehát tapasztalatot szereztem, hogy ők milyenek. Megtanultam, hogy ha helyes és minőségi a kommunikáció és a foglalkozás a gyerekekkel, akkor jó esély van arra, hogy tudunk nevelni verés nélkül, s talán felnőttkoráig sem kell kapjon több 10 pofont. Példáula szülő rosszul neveli gyerekét, akkor megkell szólni őt,fel kell világosítani, s ha a gyerek elmúlt 7 éves, akkor indokolt esetben egy pofon lehet nevelésközpontú, DE KIEMELEM NEM HÉT ÉV ALATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Visszatérek még erre, de most belelépek a másik témába, az állatvédelembe. Na most van egy kedves ismerősöm, aki amolyan fruska liba meleg srác, de hát ki ő, ha nem a világ Ura és az állatvédelem mondva csinált Istene. Összevesztünk, mert simán felpofozott volna egy 3 - 4 éves kisbabát ( kisgyereket ) aki egy pici kutyát kétszer dobott le a földre az ő magasságából. - na most mekkora lehet egy 3 - 4 éves gyerek, nem nagy, ebben a korban még azt se tudja mi az, hogy dobni, szabad e vagy sem, eszem e vagy iszom, vagy mit tudom én. Ebben a helyzetben is megmutatkozott, hogy rossz szülők nem egészen pontosan tudták megtanítani a gyereket arra, hogy mit szabad és mit nem, de ez ebben a korban aktuális, de nem pofonnal és nem veréssel. Amúgy is csak a popóra szoktak kicsit legyinteni, nem az arcára. S itt jön képbe az állatvédelem, s ez a történet rá mutat arra, hogy igenis van gyereknevelés és állatvédelem között párhuzam, összekapcsolható a kettő.

Gyereknevelést tudni kell, ahhoz, hogy profi állatvédő legyél, ez az első szabály! Fordítva nem igaz ilyen formában. Az állatvédelemhez második szabály, ami fontos, hogy Ismerd az állatokat és tudj velük kommunikálni, tudjad, hogy hogyan bánj velük!

Harmadik szabály, hogy legyen valami végzettséged is állatvédelemhez. Nyugaton és a fejlett világban állatorvos lesz állatvédő, s a sok civil meg művész ember, hírességek csak állatvédők, DE valójában csak támogatók ... Manapság állatvédőnek lenni igen jó üzlet és mindenki használja előszeretettel, mert dívat ezt így kürtölni a világnak ... Az állatvédelem nagyon precíz és nagy okosságot követel, hisz mindenért nem lehet zaklatni az állatorvost, az állatorvos a civilek által tartott és az üzemi állatokért van, egyszóval menteni az állatokat. Állatvédő ha ezt a hívatást választja, akkor végezzen szakképzést, legjobb lenne állatorvosi diploma, teli szakmai tudással. Tudom ma Magyarországon diploma nélkül is igazgató lehetsz, sőt ahogy én fogalmazok, szarból is polgármester lehet!

Ahhoz, hogy állatvédő legyen valaki, elengedhetetlen az önismeret, a megalázkodás, a beismerés és az elfogadás. Hogy akarhat valaki állatokat védeni, ha még saját magát sem ismeri, sőt simán pofozgatná a 3 éves gyereket, de ő védi az állatokat ... mintha egy kölyökkutya nem olyan lenne, mint egy kis gyerek. Állatvédőnek valja magát az aki szörnyszülöttnek nevez egy 3 éves gyereket? Te XY állatvédő, te  ...  mit tudtál 3 évesen?  Azt se biztos, hogy tudtad, hogy mi az a kutya, macska, ló vagy szamár, hamarabb tudtad, hogy mi a mobiltelefon meg a kis rucahergető ! Ez betegség és nem állatvédelem. Ez magamutogatás és nem állatokért való szeretethálaadás ...! Az állatok élnek és éreznek. Minden állatnak megvan a maga feladata az életben ahogy az embereknek. Az állatok a mi barátaink és mi az övéké. De ne tévesszük össze, hogy melyik állat mire hivatott az életben! Az állatokkal törödni kell, s például a kutya is érzi, ha gazdája figyelmes rá és odaadóan szereti, de a cica is, a tengerimalac is, a ló, a tehén, a kecske, a tyúk, a liba, a ruca, s sorolhatnám. A mai világban a pénz, a hatalom és az etyefetyélés átvette az irányítást és a szeretet ami az igazi mozgató rugó lenne, kihaló félben, talán már messze jár, s nem tud visszatérni ... CSAK HA MI ( KÖZÖSEN ) AKARJUK!!!!

AKARJUK?

 

heartIGEN, ÚGY LEGYEN!!!heart

 

 

ptdc0030.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Debrecen

(Szabó János, 2016.09.27 12:18)

Nekem meg egy autoszerelő ismerős mesélt akkor most én is szakértő vagyok?! Te mi a faszomat okoskodsz hülye gyerek! Alapíts családot nevelj fel vagy három gyereket! Nem egy story után találd már ki a spanyol viaszt... "egy gyerek nevelése pici korban kezdődik" egy szart! 10 évvel korábban az anyja nevelésével... ezért tart itt ez az ország mert az ilyen "hozzáértők" írják a sok baromságot, amit a sok hülye meg is kajál....

Re: Debrecen

(Tschongor , 2016.09.27 12:19)

Te nem vagy normális ... szerinted neked az a bajod, hogy elcseszted a gyereknevelést és a cikkem helytállósága miatt, itt most kifakadtál. Borzalmas vagy és szánalmas leginkább. S aki nem vállalja az arcát, az ne pofázzon, mert vénetlenül leszakadhat ...

Re: Re: Debrecen

(Szabó János , 2016.09.27 13:05)

Megint hülyeségeket beszélsz, és még mindig nem értesz hozzá...

Re: Re: Re: Debrecen

(Tschongor , 2016.09.27 13:06)

Jaj ásd el magad, Te ostoba fajankó. Az elcseszett életedért ne itt vegyél elégtételt, hanem ott ahol elrontottad.

Re: Re: Re: Re: Debrecen

(Szabó János , 2016.09.27 13:19)

Rendben, te meg ne okoskodj olyan témában, amihez nem értesz..

Félre ne érts ! Az alap gondolat rendben van. Csak a kifejtésben van annyi hiba, hogy szétcseszte az agyam..
A fő gondom az , hogy ezeket a sorokat valaki aki laikus ha elolvassa, bizony szentírás ként alapként fogja kezelni. De ez nem Szentírás! Nem ragozom! Nem értesz hozzá és kész..
Mindjárt az elején.... "önkielégítés" tudod mi az a stilisztika?! Ne hozzám magadhoz légy őszinte! Nekem nem fontos, neked viszont létkérdés! Amit le írsz az megmarad! Gondolkozz, mit hagysz hátra, mi az amiből megítélnek majd.
Na agyő..

Re: Re: Re: Re: Re: Debrecen

(Tschongor , 2016.09.27 13:20)

Akkor te nem a valóságban élsz kedves, mert ez az őszinteség. Ma már az önkielégítés is sok családnál fontosabb, mint a gyereknevelés. Neked inkább az a bajod, hogy nem vagy tisztában a valósággal. És a cikkben az is benne van, hogy mire alapoztam a cikket és azt hiszem hogy értek hozzá, nem hiába voltam pedagógusasszisztens is. Szóval inkább nézz körül a világban, mert burokban élsz, álszentek között.

Vas megye

(Mikes Jácint Tóbiás, 2018.03.03 11:44)

Gyereknevelés és állatvédelem, mindegyik a szereteten, önzetlensègen, belső békén alapul.
Szavakkal, szívvel nevelni, óvni, védeni, felkészíteni kellene, nem pedig testi fenyítèssel. Időt kell szánni életünkből ezekre.
Vannak emberek, akik képtelenek odafigyelni másokra, hiányzik belőlük a megértés és tolerancia, tőlük nem várható el a jó szülői, vagy az állatvédői szerep.
Még 7 éves kor felett is meg kell gondolni a testi fenyítèst, s nem mindegy hogy indulatból és megrettentèsből, vagy célzottan előre megfontoltan nevelő szándékkal adjuk.
Fej / fenék , a farkas támad fejre torokra, a lovakat sem fejbe ütik, ha ösztönözni akarják!
Én gyereknevelés előtt állok még, úgyhogy még előttem a kihívás. Lehet a véleményem nem helytálló, de az élet majd eldönti.

Budapest

(Bryan Matthew, 2016.08.17 22:58)

Teljesen egyet értek gyereket veréssel nem lehet nevelni nekem kettő gyermekem van a fiam 3 évesen tudta az emberi test felépítését a vizben és a zsírban oldodó vitaminokat ezer mondókát sok éneket !! Gyerekkel foglalkozni kell és rengeteg türelem. Cikked ráébresztett jó apa voltam vagyok és jól neveltem a gyerekeimet.

Re: Budapest

(Tschongor , 2016.08.17 23:25)

Én köszönöm és Tőled megtiszteltetésnek veszem, nagyszerű ember vagy és boldog vagyok, hogy ismerlek!!!!

Re: Re: Budapest

(Bryan Matthew, 2016.08.18 11:51)

Köszönöm ez nagyon jól esett. Én is örülök, hogy ismerlek !!!