Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idegen Élet / Menekülési Út

2015.12.11
Előre bocsájtom, hogy kívülálló vagyok, 
annyiban mégis érintett, hogy dohányzok, 
de nem vészesen sokat, fontosnak érzem 
így kezdeni ezt a sokakat érintett témát ... 
Köszönetemet és megértéseteket előre engedve, 
fogadjátok szívélyességgel. 

 

waste_medicines_image_2_mar14.pngAmint tudjátok 
ma már a drog 
nagyon tág fogalom, olyan, mint 
egy nagy esernyő, 
ami alá sok minden belefér ... 

Sajnos ilyen a sok kémiai gyógyszer is, amit az egészségügy támogatásával, sok ember beszedegeti és sorra újabb és újabb mellékhatás is jelentkezik ... Egy szóval, amellett, hogy üzlet lett a gyógyítás, más részben drog is az amit gyártanak a betegségek " ellen", kettősség! Ma már fele annyira érdek egy orvosnak teljesen meggyógyítani egy beteget, mint valamikor régen, de az is könnyen lehet, hogy anno is így volt, amikor én még nem éltem, sőt tervben sem voltam. A beteg fizet a gyógyulásért, csak éppen a mellékhatások miatt még több gyógyszer írható fel és megy az üzlet, a gyógyszeripari üzlet, mert az orvosok a betegeket igába fogják és szerencsétlen betegek húzzák az üzlet szekerét!!! sadno Valamiért a természet háttérbe szorult, de hát azt is az ember rombolta annyira, hogy ma már az sem a régi!

Vannak aztán kimondottan tudatmódosító szerek, különböző korosztályokat megcélozva, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Ma már a füvek is rossz hatással lehetnek hosszú távon a szervezetünkre, mint anno, régen srégen, amikor még teljes mértékben a gyógyászatban volt használatos. 

kep-a-cikkhez-1..jpgAmint azt korábbi cikkeimből is kitűnik, több típusú ember van:
 
1. a befolyásolható.

2. a nem befolyásolható.

3. a színész ( aki eljátssza a befolyásolhatóságot vagy éppen a nem befolyásoltságot.

4. az antiszociális.

Az tény, hogy az egyéniség és a személyiség nem ugyan az és nem beszélhetünk általánosan arról, hogy vannak tevékenységek amiket azért teszünk, mert a a másik embertársunk azt tette. Sajnos ez a mai világ termése, hogy emberek sokasága, nem gondolkodik és csak teszi teszi azt amit más is tesz. Nem rég láttam egy kutatási videót, hogy sorba állt egy ember egy adott helység - adott pontján és mivel ő beállt, beállt még egy ember és még egy ember, s így tovább ... a sor végeláthatatlan lett, az első ember amit megtett, azt megetették a többiek és mindenki csak azért csinálta meg a különböző lépéseket, mert előttük levő ember megtette. Ez bizonyítaná, hogy befolyásolható emberek nagy százaléka ( 70 % ), de olyannyira, hogy elképzelni is nehéz ... Pedig ez nem egy jó dolog, mert akkor szerintem hol marad a személyiség fejlődése és az eredménye, mint az egyéniségnél is, a fejlődése és az eredménye.

 

 kep-a-cikkhez-2..jpg 

Ezek itt Budapesti statisztikák 2011-ből és összevetve a 2007-es eredményekkel. Az amfetaminoknak és a mefedronnak nagyon megnőtt a használójuk száma, avagy a kipróbálók száma. Az utóbbi 2007-ben még nem is szerepelt, nem is létezett, de ma már nagy arányban fogy. Az ecstasy - t használók kevésbé nőttek és a heroin használók aránya csökkent egyedül. Ami magasan vitte a prímet és viszi ma is, egy elég magas aránnyal, 2007-ben 26 % és ez 2011 - re 35,6 % - ra növekedett. Ez brutálisan magas szám, amit ha levetítünk egy Magyarország területén élő lakósságra, ami 10 millió, akkor kijön, hogy szinte minden harmadik ember kipróbálta. Érdekes, de elszomorító ...

Láttam már Stuttgartban olyant, hogy a padon ült egy elegáns, nagy estélyiben egy hölgy, előrehajolva és komolyan mondom a szemei fennakadva és csak vihogott, vihogott egy folytában ... kezében tabletták és csak nézett előre, nem pislogott, annyira be volt állva ... Azt tudni kell, hogy hosszú távon egészségünkre káros és a pénzünket is szippantja erősen, a végén már lopás és egyéb más megoldások kerülgetik - kényszerítik pénzszerzésre, amit később szintén drogra költ el az ember. Van ismerősöm aki Amerikában csúcs kategóriás kocsival járt, 10 ezreket keresett, $ - ban, de egy vas nélkül érkezett haza. Az persze megint más téma, hogy amikor van akkor költekezik az ember, s amikor nincs, akkor spórolás és koplalás a feladat. Házasságok, barátságok vagy bármilyen más jellegű kapcsolatok mehetnek tönkre, sőt mennek is tönkre. Szomorúan látom, hogy manapság nagy paca van a kocsmáknak, dohányboltoknak és a gyógyszeriparnak. Sajnos meg kell érteni, hogy a drogok, beleértve jelenleg a füveket is és a gyógyszereket is, mind mind tudatmódosító szerek, és soha nem a beteg érdeke ... Nem olyan, mint a szakács szakmám, mert ott érdekem nekem, hogy a kaja finom legyen, ezáltal vissza jön és borravalót is ad, de neki is érdeke, mint vendégnek, mert elegáns helyen elfogyaszthat egy madárlátta madárcsipetnyi kaját, fantasztikus ízekkel, de igazán beleélni nem tudja magát, ezért vissza fog jönni több alakalommal és ez megint nekem is érdekem ... 

Kedves olvasóim, a kíváncsiskodásotokat ne rejtsétek béka alá / véka alá, de gondoljátok át a helyzeteteket, mert ebbe befele könnyű út repít, de visszafele a csigatempónál is lassabb. Idegrángatózás, hallucináció, hidegség, merevség, lélegzés leállás, agresszió, értelmetlen monológok léphetnek fel és ez még nem minden, jöhet láz, levertség, izzadás, eszméletvesztés, emlékezet kihagyás és sok egyéb más is felléphet, vagy többszöri hangulatingadozás és májnagyobbodás is  történhet. Az ember felel önmagáért és felel a tetteiért ... akkor ne használj semmit, ami drog, azaz tudatmódosító  szer. Kérj időben tanácsot és mentsd meg magadat! 

Szép és kellemes hétvégét a kedves olvasóimnak ....

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Savaria

(Sepi, 2018.02.23 06:47)

Aki benne van és átèli ezt, neki ez az élete és mindennapja, természetes dologként éli meg.
Nem foglalkozik a hangulatingadozásával az egészségével,...
Észre sem veszi és tönkreteszi saját magát és a környezetét.

Karcag

(Lujza Gonczi, 2017.01.03 22:06)

Ezek drogok ez nem menekules nem megoldas hujeseg penzcsinalas elitelem aki ezt
csinalja

Bécs

(Katalin Szép, 2015.12.14 12:59)

Egyetértek Attila!!!

Szentes / Bécs

(Csaba Varga, 2015.12.14 12:53)

Az orvosnál ülök és unatkoztam. A kép láttán gondoltam belepillantok a gondolataidba. Feltűnt egyből az elején h egyből kívülállónak helyezed magad attól amiről véleményezel. Na ez ki is derült. Szinte teljesen inkompetens vagy !!!!! Olyan dolgokról véleményt alkotni amiről nincs személyes tapasztalatod... Nem csak neked nekem is , bárkinek, kár publikálnia. Nem hiteles. Kis utánjárás interneten való böngészgetés rálátást nyújthat felszínesen bármilyen témára... De az nem ugyanaz ... Mint átélni... Nem tanácsot osztogattam... Nehogy félre érts..... De majd gondold át

Re: Szentes / Bécs

(Csongor Attila, 2015.12.14 12:56)

Tudod az ember kívülállóként mást is meglát, amit az nem aki benne forog a mókuskerékben ... elismerem, hogy a Te szemszögedből igazad van, de hozzáteszem, véleményt alkotni lehet mindentől függetlenül, hisz szabad médiában élünk és a szabad véleménynyilvánítás megengedett, de pont ezért helyt adok a te reagálásodnak. ( azért vannak jobb cikkeim is ennél ) ... Szép napot!