Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Isten és Hit Létezésének Kérdése...

2017.01.23

13879187_1737489429859347_8953520471531595262_n-2-.jpgSzeretném megjegyezni, hogy nem vagyok sem pap, sem hittérítő, sem egyházi személyiség, ahogy néhányan gondoljátok rólam, ha ezt a képet tekintitek meg a facebook adatlapom jelenlegi profilképjében. Pedig sokan támadtak, mert állítom, hogy létezik Isten és a Hit egy fontos létje az Életünknek, a Világunknak! Nem szeretném bizonyítani az igazam vagy a meglátásom, ellenben tapasztalataimat és elképzelésemet megosztom veletek. Akik támadtak, azok mindenféle dokumentumokra és gyarló emberek által írt, eltitkolt Bibliára hívatkoztak és támogatták azok is akik burkolt világukban élnek és semmilyen saját, egyéni gondolattal nem rendelkeznek! Bemagolt szövegeket publikálnak és azt hiszik, hű de okosak. Engem nem érdekel sem az eltitkolt Biblia, sem a különböző kerált dokumentumok és filmek. Mindazonáltal, hogy emberek írták, nem teremt lényeget számomra. A Római Katolikus Egyház által használt Biblia számomra egy Írás, ami Szent és értelmezem! Igen, a 21.-ik században élek és tudom, hogy nem szószerint kell érteni, de értelmezem, mert olvasom, elmélkedek, megvitatom tisztességes fórumokon.

 

 

A probléma ott kezdődött, hogy egy facebook posztban az admin szóvá tette, hogy hol volt Isten amikor ez a baleset megtörtént Veronában. Ez jogos kérdés lenne, de felelőtlenség ezt egy olyan csoportban feltenni, ahol mindenféle gondolkozású ember jelen van és ráadásul a rossz fajtákból is bőven akad tinglitangli egyén. Azt természtesnek kell venni, hogy az áldozatokért és a sebesültekért, ahogy a hozzátartozókért is imádkozunk. Aki ilyen esetben képes vitát gyújtani az egyszerűen embertelen és szívtelen!

Isten nem egy kézzel fogható tevékenységet végző szellem vagy láthatatlan valaki/valami. Ő valami megfoghatatlan és Hitet lehet táplálni feléje! Isten szabad akaratot adott Ádámnak és Évának, ahogy ők maguk döntőttek arról, hogy esznek a tiltott tudásfájáról. Isten megteremtette a sátánt is és ezt is azért tette, mert az első emberpárral megjelent a szabad akarat és a jó/rossz jellemzők. Rengeteg emberrel beszélgettem és minden téren igyekeztem tapasztalatokat szerezni. Isten szerintem kell létezzen, hisz annyira tökéletes ez a világegyetem, mindennek annyira megvan a rendje, hogy kellett legyen valami hatalmi erő, ami ezt megalkotta. A Hit nagyon érdekes kérdés. Mindenki hisz valamiben, ki Istenben, ki kabalában, ki bálványban vagy éppen bármi másban ami kézzel fogható vagy éppen nem! A világ legnagyobb problémája a 21.-ik században, hogy a pénz és hatalom sok ember hitét tette tönkre, de ez emberi hiba, mert szabad akaratból választották! Ezáltal azt hiszik megvilágosodtak, de nem, inkább csak behúzták a sötétítőket! A pénz és hatalom járult ahhoz, hogy "Isten nem ver bottal" mondás is megszületett.

isten_nem_ver_bottal_1406029_2382-1-.gifIsten nem jön el, hogy megdorkáljon, ő csak szemlélője, hogy mivé lett alkotása, hogy az emberek milyen bűnősek és nem látják a helyes útat! Isten mindegyikünknek ad megprobáltatást, kivétel nélkül, kinek betegséget, kinek egyedüllétet vagy éppen bármilyen helyzetet, amelyet az embereknek leckeként kell felfogniuk! Leckeként, hogy tanuljunk belőllük és ezáltal okulásunkra legyen, hogy legközelebb tudjunk helyesen cselekedni, dönteni! Istennel és a Hittel kapcsolatosan nem elég informálódni, hanem kell elmélkedni róla. Emberekkel kell beszélni, meghallgatni, hogy ki mit élt meg és hogyan! Idősebb korosztály megtudja mondani azokat a válaszokat, amelyeket fiatalkorukban feltettek a "Miért?" kérdésekre. Egész életünket végig kell kisérje az elmélkedés és Hit, Remény, Szeretet! Én 30 évesen már megkaptam számtalan "Miért?" kérdésemre a választ, amelyeket feltettem évekkel ezelőtt és azt gondolom, hogy tudja felépíteni az én Hitemet!

Mindenki saját magának kell felépítse a saját Hitét, nem várható el se a neveléstől, sem baráttól, sem egyháztól! A felsoroltak csak segíteni és táplálni tudják a felépítés menetét. A Hit nélkül nincs igazi és őszinte Szeretet és Remény se! Egyszerre amúgy se lehet mindent felépíteni, szépen sorjában! Ember, legyen hited, s lesz szeretet és remény életedben!

Természetesen nem kötelező Hinni Istenben, önmagában a Hit sem kötelező, szabadon választható! Amennyiben nem ismered el Isten létezését, a Hiszel benne, akkor nincs jogosultságod hibáztatni, hogy miért engedte a baleset megtörténését vagy feltenni azt a kérdést, hogy ha van Isten, akkor hol volt? Ezt a kérdést csak az teszi fel, aki életében nem foglalkozott ezzel a témával két percnél tovább! Isten nem jön és nem megy, nem puszil meg és nem beszél! Attól fogva, hogy szabad akaratot adott az emberiségnek, onnantól kezdve bármi történik jó vagy rossz, az ember lesz a hibás és az ember bűne és egyszerűen csak azt a kérdést lehet feltenni, hogy "Miért?" Akik hisznek Istenben és van hitük benne, nem tesznek fel hasonló kérdést, hogy hol volt Isten, mert tudják, a földi léthez köze van, de nem ahhoz amit mi gyarló emberek teszünk! Mi kaptunk egy lehetőséget, hogy választhatunk jó és rossz között! Ettől kezdve megint csak az a kérdés jöhet szóba, hogy "Miért?".

Az olyan ember aki nem hisz Istenben, nincs hite, az ne menjen templomba, hogy aztán cinikusan támadjon, hogy a fotó alapján térítő vagyok és minden hájjal megkent szektás! Ez engem felháborít és minek után szemtelenkedik, még én vagyok az aki tanulatlan vagyok és információ hiányos a témában! Templomba akkor menjen a hitetlen és Isten tagadó, amikor érez arra késztetést, hogy nyitott legyen az új befogadására, hogy esetleg ragadhat valami rá a sok külső szemét mellé a templomi gyémántból! Nem kell a szart a gyémántok közé vinni, mert az Élet éppen eléggé tele van szarral és gyémánttal! A templomba se azért kell menni, hogy a papot nézni vagy a hívőket! Ott ne a többieket bámuld, hanem imádkozz saját szavaiddal és csak a te lelkedet mutasd Istennek! A pap is gyarló ember, de közben járó, azért van, hogy szavaival segítsen meglátni és értelmezni a Biblia szavait! Nem kell elhinni, ahogy az orvosnak sem azt amit mond, hisz az egyik orvosit tanult, a másik teológiát! Ettől tisztelni kell a papot és Istent, külön kell választani őket, ahogy a Hitet és az Egyházat is! De tisztelni kell, mert azért egyet ne felejtsetek, bármi van az Életben, az ember kivétel nélkül a halál előtti percekben Istent hívják és bocsánatát kérik! Ezt sokan alátudják támasztani a Világban! S mindenki számot kell adjon egyszer Élete soráról és ott mindenki megkapja méltó minősítését! 

Korábbi cikkemben már írtam erről és ott is elmondtam, hogy Isten nem azt fogja kérdezni a meghalt halandóktól, hogy hányszor voltál templomban vagy hányszor ittál alkoholt, vagy mit tudom én, hogy mit, hanem azt, hogy hányszor voltál embertársaddal szemben Istenfélő odaadó és mikor Szerettél Hittel valakit, vagy éppen hány hitetlent próbáltál a helyes útra terelni, nem térítéssel, hanem kedvességgel, Hittel, Reménnyel, Szeretettel, Példamutatással. Én is gyarló ember vagyok és bűnös, de vállalom mindazt ami vagyok, hiszem, hogy mindig megkapom méltó büntetésem, én tudom, hogy az életem folyamán mi miért történik valami velem!

Csak egy példát említsek, s hidd el, a méltó büntetés sohasem azonnal következik be, ahogy rosszat tettél, hanem teljesen más időben, hogy legyen amin gondolkozni és elmélkedni! Én jobb kezes vagyok és néhányszor megütöttem egy személyt, (szégyelem, és ezer bocsánatot kérek!!!!!), évekkel később eltörtem a jobb csuklóm! Hibáztathattam a boltban dolgozót, hogy miért pont akkor mosott fel vagy éppen a vásárlót, hogy minek kötötte ki a kutyáját, hogy az odapisilt és én elcsúsztam! Megéltem és túléltem, elmélkedtem és tudtam, hogy azért volt! Egy életre lecke volt és megtanultam, hogy az a sátán műve! Nem kell ítélkezni felettem, de megtanultam a leckét és jó tanulópénz volt számomra! Köszönöm!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.