Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Két arc (Bernadett Biricz rajza alapján)

2015.06.15

két arc (Bernadett Biricz rajza) Két arc, mindkettő létező és mindkettővel rendelkezünk mindannyian! Egyik a valóságos arcunk és a másik egy álarc, amit olykor kényszer nélkül is előszeretettel viselünk ... Miért?devil

Sok ember az élete pályáján elfelejti, hogy álarca a valódi arcára ragadt és van az a pont az időben amikor késő és nem tudja levenni! Akkor ezek szerint meghalt ...? devil

Mondom és hiszek benne, hogy kell az aranyközépút a két arc használatában, hisz eleve az álarc arra rendeltetett, hogy védelemkor használjuk, s nem a hétköznapokban, nem a világi mindennapokban! Sokat tűnődök azon, miért került az álarc a mindennapok forgatagába? smileysad

Kedves barátnőm rajzolta ezt a rajzott, Bernadett Biricz és azt kell mondjam, igazán sok mindenről tudna beszélni ez az alkotás! Egy arc amely meglepődik ahogy látja a valóságot, míg a kezében tartja az álarcot amely mosolyog ... talán kárörvendő vagy csak túlságosan vidám a realitáshoz képest!

Érdekes ahogy ezt a rajzot gyakorlatias szemmel szemlélem, van benne igazság, hogy az álarc egy színű és talán unalmas is tud lenni! A valódi arcunk igazán színes, csak ha magamból indulok ki vagy a rajz alkotóját veszem alapul, biztosan állíthatom, hogy sok apró színes mozaikból vagyunk összerakva, sok mindenhez értünk, teszünk a jobb élet érdekében és a világ béke érdekében. Ki így, ki úgy!

Teljesen visszatérve az elejére, vajon miért is használunk álarcot a mindennapokban? Azt hiszem ez egy érdekes kérdés. Félünk valamitől vagy féltünk valamit. Ha félünk valamitől, akkor építsünk hidakat és ne féljünk, mert ami nem öl meg, az csak megerősít! Viszont ha féltünk valamit, akkor azt nem biztos, hogy álarc mögé bújva megtudjuk védeni, vagy ha mégis akkor is pont ugyanoda jutunk ki, hogy ami nem öl meg megerősít!

Az jutott eszembe, hogy a világot szemlélni álarc mögül elég érdekes ... valahogy az van bennem, hogy álarccal kritizálni és élni a mindennapokban, olyan, mint arc nélkül és virtuálisan ( akár arccal és virtuálisan) kötözködni a másikkal, rámondani árkot - bokrot.

.yes

.heart

.yes

Tudom azt mondani, hogy ha álarcban van valaki, akkor olyan, mint egy bábú akit lehet ide - oda mozgatni és nincs benne élet, érzés és fájdalom ... ugyan, ha valaki azt mondja, hogy van, akkor nincs tisztában vele, hogy az valójában nem fáj neki, hisz az egy képzeletbeli személy arca amit felveszünk és használunk, ki rendje és módja szerint, ki élete részesévé teszi, kötelező módon! Személy szerint én az álarcot nem sokszor használom, az biztos, hogy minden évben farsangkor ...! Te, mikor használod az álarcot? cool

Meghaltál ha az álarc a valódira ragadt? Részben igen, ez már megöli a személyiségedet, az igazi Énedet! Hol vagy, Ki vagy ha másnak mutatod magad örökkön örökké ... miért kell azt tenni amit a liba sorba beállt emberek? Legyen hited és egyéniséged, s ne engedd, hogy a világ rád erőszakolja azt ami nem Te vagy!

A rajzra visszatérve őszintén az van bennem, hogy a valódi színes arc sokkal jobban tetszik és szimpatikusabb, mint a kézben tartott álarc! Ezt nem szabad összetéveszteni azzal, hogy valaki rossz hátsó szándékkal, előre megfontoltan kedves vagy fordítva ... ez már mentalitás kérdése, s ez csak részben függ össze, hogy álarcot viselünk e vagy sem!

Van e két arc? Elmélkedjünk ...enlightenedangel

Van e értelme? ( részemről nincs, mert hiszek abban, hogy az életem meg van írva és ami történik velem, az nem véletlen!!!wink ), de mégis van! Óvatosan az arcokkal kedves olvasók!

Csongor Attila cikkíró és Bernadett Biricz rajzoló

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

olvassbele@gmail.com

(Bedő J. István, 2018.06.01 14:53)

Kedves Attila, tegye meg azt a szívességet, ha mást nem is, hogy időnként a szövegeit legalább egy helyesírást ismerő emberrel átnézeti. (a W. hi-ellenőrzője nem elég okos ehhez a feladathoz).
Ezt például "rámondani árkot - bokrot." észre sem venné. Holott létezik egy kifejezés:
"árkon-bokron át menekül".
Amire talán gondolt, az
"átkot mond vki vmire" vagy
"vkire kígyót-békát kiabál".
Ehelyett azonban ön (ez is egy szólásforma)
"összehordott tücsköt-bogarat".

A jelenséget egyébként szóláskeveredésnek nevezzük.