Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lélekbulvár

2015.11.27

heart Van az ember, s annak részei ... na nem testrészeire gondoltam, hanem a szív - lélek - agy trióra. Kinek a szíve "nagy" "gonosz", a lelke "jó" vagy "rossz", "van" - "nincs" agya ( "üres", "beteg", "okos", "szellemes" ). Létezik e harmónia és béke köztük vagy egyáltalán kell e legyen összhang köztük? Ki az elöljáró, a megmondó? Nagy kérdések és külön megvitatásra is érdemes szét szedni. Kezdjük a szívvel, ami az emberi szervezet első számú funkciós része, ez felel azért, hogy élünk e vagy sem ... ez egyik szempontból, de másik szempontból amit nevezek irodalmi szempontnak ... A szív milyen funkciót tölt be? A szív érzéseket generál és ezt hiszem, hogy intenzíven továbbadja az agynak és értelemszerűen, ha van lélek, akkor neki is. A szív is tud dönteni, de nem feltétlenül kell egyezzen az agy döntése, mert későbbiekben írok arról is, hogy számomra mi is az agy! A szív "érzéki" vagy "érzéketlen", szokták mondani, de hát ez azért van, mert vagy nem figyelünk rá eléggé vagy mert könnyen elérzékenyül, impulzív vagy éppen csendes ... 

Aztán rátérek egyből az agyra és csak a végén mondanám el, mit gondolok a lélekről ... hogy mit is jelent nekem vagy másoknak ... . Az agy az emberi szervezet másik nagy funkcionális része, ami dönt a mentalitásról, a munkamorálról, minden elkövetett és el nem követett tettekről és kimutatott és eltitkolt érzésekről és a többi és a többi ... . Az agy ha üres ha van benne bármilyen ész vagy sütni való, akkor is tud dönteni, ez születési, kifejlődésétől számítva alapfeladata ... . Az agy teszi az embert egyéniséggé és a szív kiegészíti azt, azaz a köntöst adja rá az egészre. Sok esetben sajnos külön utakon jár az agy és a szív, de vannak Életbeli momentumok, amikor találkoznak és képesek párhuzamban utazni ... .

A lélek véleményem szerint az egész emberi szervezet pont hogy mi magunk vagyunk a lelkek emberi testbe öltve ... a lélek maga a szív és az agy. A kettő és a kiegészítők a lélek. "A szem a lélek tükre" - az emberi szervezet egy része, amelyből kettő van, a külvilágnak egy fajta színpad, hogy ott megmutatkozni tudjon egy egyéniség és egy lélek. Ha valakire azt mondjuk, hogy tiszta lélek, akkor hiszem, hogy neki harmóniában van a szív és agy ... ezáltal a lélek tiszta és harmóniában van a testtel és a környezettel. Ha valakire azt mondjuk sátán lelke van, akkor ott nem beszélhetünk harmóniáról, de beszélhetünk arról, hogy hogyan lehet ezt megváltoztatni, hisz minden ember rendelkezik azzal a képességgel, hogy lelkeket tudjon tisztává vagy sátánná tenni. A lélek a cikkem első soraiban azért szerepelt középen, mert ez olyan, mint egy háromszög. Csúcsban fekszik a lélek és annak két alapköve van az agy és a szív. A lélek lehet bármilyen, változóképes, változnak az idők, vele változik az is. Ez olyan, hogy van egy eset, megvitatják az ügyvédek, de a bíró dönt ... az agy és a szív "megbeszélnek" mindent, de a lélek a végső állomás, mert az ott már megmutatkozik az emberi szemeken. Ha mérgezed a lelked, akkor mérgezel minden mást, ha táplálod azt, akkor táplálsz mindent Égen és Földön. 

Tanácsaim közt van az is, hogy az ember miután megismerte önmagát őszintén és teljesen, akkor figyeljen arra, mit ad a szívnek, az agynak és ezáltal mi mutatkozik meg a lelken keresztül a szemeken. Adjunk időt magunknak és másoknak is, ne legyen senki türelmetlen, mert a jó régi mondás azt is mondja: " a türelem rózsát terem "!

Véleményeteket várom hozzászólásban, érveljetek mellette vagy ellene, köszönöm megtisztelő figyelmeteket! Hamarosan Advent első Vasárnapját üljük ... ez egy előkészülete ennek az ünnepsorozatnak első megállójára! 

Isten Áldjon mindenkit Egészségben, Békességben és Szeretetben!

 

csira.jpg

 

 

 

 

 

 

1339659868.4412-rzsa-f.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

marosvasarhely

(maria, 2015.11.28 10:03)

szep gondolatok ugyanis a lelek szava a jo es rosz kozti merleg ami befolyasolja eletunk

Re: marosvasarhely

(Csongor, 2015.11.28 10:10)

Köszönöm.