Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lélekvándorlás

2016.05.17

 

258824_830850553_small-1-.jpg

 

A lélekvándorlás egy eléggé sok beszédet megélt téma. Személy szerint hiszek benne, s hát ez az élet túl rövid ahoz képest, hogy a lélek örökéletű, mondják sokan. Ha örök életű, akkor halálunk után az elszáll, s talán egyszer valahol megszületik egy kisgyerek és egy lélek benne, újra életre kel.

A lélekvándorlás antropológiai nézet és a addig ismétlődik, míg el nem éri a nirvána állapotát, megszabadulva a karmájától. De mi is az antropológia? Az antropológia más néven embertan és az emberről szoló tudománnyal foglalkozik. Van fizikai és kulturális antroplógia, az első a hajdan élt és a ma élő emberek fizikai, testi tulajdonságaival foglalkozik. A második az emberi kultúrát vizsgálja. Ennek egyik ága a nyelvészeti antropológia, ami a nyelv társadalmi használatát vizsgálja, a kultúrával való kapcsolatát és tér - és időbeli változásait követi nyomon. Magyarországon a néprajz felelt meg ennek legjobban, de ma már  teljesen különálló tudományként gyakorolják! A kulturális antropológia modern angolszász indíttatású.

Kapcsolatrendszere van a szociológiával, a történelemtudománnyal és a pszichológiával. Az Amerikai Egyesült Államokban harmadik tudományágának tekintik a régészetet, míg nálunk ez külön tudománynak számít, pedig sok kapcsolata van, mint a fizikai, mint a kulturális antropológiával. Létezik még evolúciós, filozófiai és teológiai antropológia.

Érdekesség, hogy mik léteznek és oly keveset tudunk ezekről. Sokszor egy élet is kevés megérteni ezeket. Szerintem az Élet túl rövid, ahhoz, hogy igaz legyen az a mondás, hogy a lélek halhatatlan. Abban nem hiszek, hogy léteznek szellemek, meggyőződésem, hogy a szellem és minden hasonló kitalált dolgok, az emberi agy és a túl nagy képzelőerő szüleménye. Az ember van és létezik, szív, agy és lélek összetételben. Az agy alá van vetve a szívnek és ők ketten a léleknek. A lélek örök életű, szóval ő a mindenség.

Akik hisznek a lélekvándorlásban azok a haláltól sem félnek annyira, mert miért félnének? A halál egy állomás az ember életében és felfogás kérdése, hogy hogyan tekintünk rá! Nem rossz, csak mi képzeljük annak és felruházzuk azt!

Nem gondolom, hogy Isten csak ilyen kevés időre teremtette volna meg az embert, kellett teremtsen egy rendszert, ami a lélekvándorlás. Nincs Pokol, Tisztitótűz és Mennyország külön, hanem mindhárom párhuzamosan itt van a mi életünkben. Az már a mi feladatunk, hogy megtaláljuk az útat egyikből a másikba, mert mindannyian valahova születünk és valahova tartunk! ...

c64f45ec04f5955d944d15ab2077e2ac_680x450-1-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

reincarnation-e1436433574181-1-.jpg

 

 

Van az amikor az agy sem emlékszik, de elfogja egy Déjà Vu érzés és ez sokszor sok esetben egy előző életből való. De ezt talán nem lehet egyből megérteni, de talán egyszer. Az élet nem játék és nem is desszert, de ajándék és színház, ahol teljesíteni kell!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

marosvásárhelyi

(sándor mária, 2016.05.17 19:50)

Szuper a cik