Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mit és Mennyit ér?

2018.01.23

Az élet és az ember összekötődik, egymásndscn0149.jpgak szerves része. Mit és Mennyit ér a világban mindez? M & M kérdés, keresve az igazságot, de nem az enyémet, hanem az egyetemeset.

Engedjék meg, hogy beszúrjam azt a meglátásomat, hogy a jelenkorra levetítve, akárhogyan is nézzük, a múlt rátette bélyegét a jelenre. Az is igaz, hogy annak ellenére, hogy a nyugati világ, a gazdagabb országok színvonala növekedett, sokkal több "hadirokkant" egyént termelt ki, mint a múlt fekete feneketlen mélységei. Mit és Mennyit ér egy élet és egy ember, külön - külön és egyben? Feltesszük a kérdést, akkor amikor az egészségügy üzlet? Tesszük e ezt akkor amikor elveszítjük szeretteinket? Óh akkor amikor eltébolyodunk az útunkon? Célt vesztett járatainkkor marcangoljuk magunkat? Az ember semmit nem ér önmagában, egy test csak, ami csak attól lesz értékes amit az élet által összepakolunk a kis kerek kofferbe és a lüktető piperetáskánkba.

Mit ér a teljes Élet,

ha közel a végzet,

s a cél még távol,

a harc meg már gátol!

 

Mond az Élet mennyit ér,

Ha elfolyik az utolsó csepp vér,

A célt már nem éred, nem kéred

De a kérdés keserű béred!

 

Azt és annyit ér az Élet,

amilyen a vezénylet,

Te vagy a karmester,

legyen a műved karakter.

 

Ne hagyd, hogy fegyver,

Inkább szeretet legyen,

Éltető és magasztaló siker,

hogy ne legyen fájó szégyen!

​Az Élet kemény és az ember gyenge... Mi lenne ha nagyra értékelnénk az Életet, hisz nincs értékesebb ebben a colourbox5491293.jpg.jpg-560x345.jpgvilágban. Nem a koporsónál, s nem a bukásnál kell siránkozni, fejveszetten gondolkodni. Vajon a társadalom képes lesz e még valaha azt táplálni az emberekbe, hogy ami érték, azt megbecsülni kell. Az érték nem becsesebb a divatnál, de azt el is veszti, ha az ember önérdekből és önimádatból csak saját magát képes látni, senki mást.

​Minek megalázni egymást, minek csúfolkodni? Miért nem akar mindenki kis intelligenciát magába szívni, mert az érték ettől is függ. Az élet étékét azok rombolják leginkább, akik intelligenciában alacsony fokozatban utaznak, na meg azok akik már nem tudják hova legyenek a nagyképűségben, hisz intelligenciájukra támaszkodva ők a "nagy Urak!"

​Nincs kézzel fogható, szemmel látható ár, de ez a materialista világ nem engedi ezt, azt sulykolja, hogy van az a pénz amivel megvásárolható ember és élet, (emberélet)! Illegális szervpiac, egészségügy, embercsempészet és sorolhatnám.

​Annyit ér az élet, amennyit belefektetünk és az ember is ezen a mércén méretettik.

​Az Élet olyan, mint az iskola, rajtad múlik vagy bukik minden. Az ember is az Élettől lesz értékes vagy sem. Nem tárgyakról van szó, s nem is szabad úgy kezelni, mintha birtokolható tárgyi tulajdon lehetne bármelyik.

​Mit és Mennyit ér? Oh mondd meg, van e helyes válasz, vagy egyáltalán van e rá válasz. Ha van akkor én megfogalmaztam, ha nincs, akkor ez csak teória egy elmélkedési szinten. Szembe kell nézni a valósággal, hogy vannak emberek akik semmit nem érnek, de mégis fontosak, mert a környezetnek egy lecke anyaga lehet, hogy megtanulni a törődést, a toleranciát, a türelmet, a kegyességet, a kedvességet és sorolhatnám még tovább. Nagyon nehéz és a téma súlya is jelentős, de a világ már csak ilyen és ki tudja milyen lesz majd ezután. Rajtad múlik, hogy szemeidet kinyitod, becsukod vagy éppen kivájod. Belátásod szerint döntsél, de az ami létezik nem rejthető és nem titkolható el. Mindennek van következménye és ezt előbb vagy utóbb mindenki érezni fogja!

                                                                                                                                                  Tschongor Attila

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

-

(Ilona Ornstein , 2018.07.05 22:23)

Elgondolkodtató elmélkedés az életről,az emberől. Szerintem is minden ember annyit ér amennyi szeretet és megbocsájtás van benne.

-

(Emilia Szentannai, 2018.07.05 22:21)

Szép elmélkedés az életről,az emberől.Az ember értéke abban rejlik, amiben túlnő önmagán, amiben önmagán kívül létezik, abban, ami másokban megmarad belőle, és amit másoknak jelent.

Savaria

(Sepi, 2018.01.24 20:46)

Egy ember annyit ér amennyit a lelke nyom.
Aki úgy tud tükörbe nézni este, hogy megtett mindent, ahhoz hogy jót cselekedett aznap, és nem a saját javát kereste, aki meglátta a kis dolgokban is a szépséget.
Mit s miért, főként hogyan cselekedett ...
Önzetlenül, vagy érdekből tett-e dolgokat.
Bár ezeket a társadalom csak ritkán értékeli s néha későn.
Miért létezik a szegénység, miért olyanok a gazdagok amilyenek? Ezt az őrök körforgást nem lehet megváltoztatni, csak részese lenni.
Aki lélekben gazdag, az felér minden földi kinccsel.

Re: Savaria

(Tschongor , 2018.01.24 22:53)

Köszönöm a hozzászólást, a kiegészítést. Egyetértek veled.