Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Öntsünk tiszta vizet a pohárba

2016.06.25

 

enlightenedKezdeném ott az egész történetet, hogy megjelent egy internetes média által, hogy Nagy - Britannia népszavazással eldöntötte, hogy kilépnek az Európai Unióból. Na most bizonyára a cikk sokakhoz elért, így hozzám is. Elolvastam, van benne igazság, de a manipulálás jeleit észleltem, s ezért elzárkoztam a cikk valóságától. Igaz nincs benne, hogy a kilépés okai között ott van az is, hogy nagy tételben pénzelte az Uniót, de annak töredékét vette vissza, vagy kérte le. A cikk a következő:

http://index.hu/velemeny/2016/06/24/elkezdodott_az_emberi_hulyeseg_uj_korszaka/

azért zárójelben íme a cikk tartalma:  

( " A Brexit sokkolta a világot, aminek sok gazdasági meg politikai oka van, de alapvetően mégis az okozza a meglepetést, hogy a kilépés szembemegy a józan ésszel.

Ezerszer leírták: az EU elhagyása visszavetné a brit gazdaságot, csökkentené politikai és katonai erejét, és megtépázná azt az európai közösséget is, amelytől hosszabb távon a sorsa függ.

Mindez ráadásul nem elmélet volt: világos jelei voltak annak, hogy az EU-ban lenni jobb, mint azon kívül. A tagság a kereskedelmi megállapodásokon keresztül nagyon is segítette a brit gazdaságot, a bankrendszerük uralta az EU-t, özönlött hozzájuk az olcsó munkaerő, és akkor még nem beszéltünk a mindennapok jólétéhez hozzátartozó szabad utazgatásról.

Miért is akarná bárki szánt szándékkal rossz helyzetbe hozni magát?

A kilépéssel most reflektorfényben mutatkozik meg az országok történelmét átíró, a világ működését irányító alapelv, amelyet az utóbbi fél évszázad prosperitása közepette kezdünk elfelejteni.

Hogy a hülyeség legyőzhetetlen.

Ne értsen félre a kedves olvasó, nem szimpla jópofáskodásról van szó. Ha elsőre így tűnik, akkor az szintén jele lehet annak a tudatmódosult állapotnak, amely a második világháború óta lassan rátelepedett a fejlett világra. A britek kilépése ugyanis nemcsak a britekről mond el sokat, hanem arról a félreértésről is szól, amiben élünk. És amely miatt mi, magyarok is megszívhatjuk a közeljövőben.

 

A britek kilépése feletti meglepetésünk oka a második világháború óta eltelt szupersikeres időszak.

A szupersikereset úgy kell érteni, hogy soha a világtörténelemben ennél jobb időszaka nem volt az emberiségnek.

A világháború sokkja akkora volt, hogy a fejlett világ megállapodások egész sorával biztosította, hogy hasonló soha ne történhessen meg.

A módszer működött, és nem csak a szabad világban, mivel a Szovjetunió megszűnésével végül elolvadt a hidegháború is. Az olvasó nem szokott persze az ilyen ömlengő szavakhoz, és simán fel tud sorolni durva háborúkat, éhen halt embereket, tönkrement iparágakat az elmúlt évtizedekből. De ezek ellenére is tény, hogy a világban soha ilyen jól nem mentek a dolgok. Évről évre drasztikusan csökken a szegénység, nő az orvosi ellátáshoz való hozzáférés, csökken az analfabéták száma, és ami a legfontosabb:

a világtörténelemben soha ilyen kevés háború nem volt, mint az utóbbi időben.

A média ebből a szempontból megtévesztő, hiszen a napi hírek a problémákról szólnak, de a világméretű kép tényleg ennyire szép, és ez nem vélemény, hanem statisztika.

Racionális jólét

Ezt a progressziót pedig nem másnak köszönhetjük, mint a racionális döntéseknek. Az évtizedek alatt a racionális döntések és az általuk hozott biztonság olyan természetes lett, mint a levegő. Ami egyrészt jó, másrészt egy idő után már nem annyira észrevehető. És itt kezdődik a hülyeség új korszaka.

A britek azt gondolták, hogy a mindennapokat meghatározó jellemzők nem valaminek az eredményei, hanem a világ természetes velejárói. Elromlik a csap, kihívok egy vízvezeték-szerelőt, aki olcsón megjavítja. Pedig a lengyel munkás nem a világ természetes működése miatt termett ott, hanem okos döntések utolsó láncszemeként, és ha ezek a döntések nincsenek, akkor majd egy angol munkás cseréli ki a tömítést, négyszer annyiért. Már ha van angol szerelő, aki ugye nincsen. A brit lakosnak mostantól mindenesetre sokkal többet kell fizetnie, azaz sokkal többet kell másnap dolgoznia, miközben gazdaságának hatóterülete Európáról leszűkül egy szigetre.

A fentiek azonban csak példák. Az ügy nem a britekről szól.

  • A teljesen természetesnek vett jólét oka az is, hogy biztonságban élő nyugati fiatalok mennek el harcolni Szíriába, majd ott döbbenjenek meg: máshol nem járkálhatnak szabadon, nincs fürdőszoba, és lelövik őket, úgy értve, hogy meg is halnak, azaz nincs még két életük, sem replay. Pedig eddig úgy tűnt, hogy olyasmik, mint hogy tiszták az utcák, a boltban lehet kapni M&M's-et, és hogy nem halunk meg egyik pillanatról a másikra, alapvetései az életnek.
  • A terjedő hülyeség erős jele az európai menekültválság is. Miközben Európánál sokkal szegényebb országok évek óta adnak menedéket két-háromszor annyi menekültnek, mint mi, az EU-t hisztériás rohamba kergette néhány, migránsokkal riogató populista politikus. Ezek a politikusok ugyanis azt gondolták, hogy riogatni simán lehet, azt úgysem követi majd általános gyűlölet és erőszak, mert ilyesmik csak régen voltak, a történelemben.
  • De a jóléti társadalmakat fenyegető hülyeség világméretű, és vannak egészen fenyegető jelei. Trump előretörése semmi másról nem szól, mint hogy a jólétben élő amerikaiak viccesnek tartják, hogy egy bohócra szavazzanak. Hiszen az 5000 köbcentis autóikba tankolt olcsó benzin, Amerika világméretű külpolitikai hálózata, a pörgő gazdaság alap. Miért is ne szavazzanak valakire, aki westernfilmbe illően frappáns szólamokkal jön ott, ahol más politikusok nehézkes problémákkal untatnak?

Pozitív végszóként le lehetne írni, hogy a hülyeség terjedésére felfigyelve vissza kell fordítani a világot a racionalitás útjára. Ez azonban ugyanúgy a racionális megközelítés megoldása, mint az egész, jól működő, de a hülyeség által mégis kikezdett világrendszer.

Sajnos jelenlegi kultúránk működésébe nincs beleépítve, hogy számoljon a hülyeséggel. Az EU-t összerakó politikusok is azt gondolták, hogy ha lehet választani szegénység és gazdagság, háború és béke, káosz és biztonság, szeparáltság és együttműködés közt, akkor az emberek nyilván az utóbbit választják. 

Ki számolt volna azzal, hogy egy idő után azt is meg kell magyarázni, hogy a jólét, a béke vagy az együttműködés kemény munka eredményei, nem pedig a fizika törvényeiből következő szükségszerűségek, mint a gravitáció. Vagy a hülyeség. " )

enlightenedNos ebből a cikkből indult ki egy vitatéma és született meg a cikk. Néhány ismerősöm, akik ismertek és cicafiúk, de ostobák mert holmi statisztikával és azzal, hogy a szigetország ilyen hülye, meg olyan hülye, hogy kilépett. Indoklásuk arra is kitért, hogy az Unió biztonságot adott és ad, mert az elmúlt 12 év mi mindent adott például Magyarországnak! Tessék? WoF? Biztonság?  Ezen kiakadtam, mert ezeknek lila fingjuk sincs, hogy miről beszélnek, csak oda vissza vannak, mert a média kimossa még a nem létező port is az agyukból ...

enlightenedTudni kell, hogy üzlet az egész, s ebben az üzletben is Magyarország is csak eszköz, ahogy a többi ország amelyek csatlakoztak az Unióhoz. Csak, hogy tisztán lássunk ... Biztonság? Mi? Szabadon járhatunk, mert az unióban az olcsó munkaerő mi vagyunk és ezért kell a sok menekült, mert ők még olcsóbbak ... a nyugati fejlett országokban a szegény réteget és a közép réteget a külföldiek teszik ki, a felső tízezer meg nem végez el semmilyen tötyöm - pötyöm munkát ... Milyen biztonság az országnak, hogy kölcsönt ad, hogy valamit felépítsen, de hát az nem biztonság. Elvándorló fiatalok - nagyszerű biztonság ... ezt nevezem. Kezdjük ott, hogy melyik ország miért kell az Uniónak, Románia és Bulgária, azért, hogy közvetlen határban legyen Görögországgal, semmi egyébért, cserébe járhatunk, kelhetünk, de a határ még ott virít és átnéznek, szóval korlátozva van. Ukrajna azért kell, mert a gáz üzletben érdekelt az Unió. Magyarország az olcsó munkaerő miatt és a tudásuk miatt kellett. S a többi is csak üzleti eszköz az Unió kezében! 

enlightenedAz nem magyarázat a biztonságra, hogy a jólét megvan, hogy az átlagéletkor megnővekedett, hol? A mai korosztály tápokon él, minden kaja tele van táppal, ennyi rákos megbetegedés nem volt ezelőtt 100 évvel, kérdem én akkor hol tolodott ki az átlag életkor? Persze a manipuláló média ezt mosta be az emberek agyába és ezek magyaráznak nekem ... Semmi iskolázottság, de cica fiúk, s azt hiszik a külső szépség egyben kielégíti a belső értékeket, a tudást, - tévedésben élnek. Azt írták, régen több háború volt, mint mostanság, s hogy mennyire béke van az Unióban. Éppen lehet látni, s ez eddig is csak ilyen volt, csak éppen pult alatt. A felső tízezer felfalta a szegény és a középréteget. A nagy hal megette a kis halat. Ennyi ...!!!!!! Nem panaszkodok, de ettől még nem kell az igazságot elsöpörni a szönnyeg alá, mert ez a legkönnyebb. Nagy - Britannia kilépett, mert elege lett, hogy pénzel, de semmi sem jön vissza ... belátta, hogy anno hiba volt összeállni. Semmilyen kapcsolat nem müködik, hogy az egyik fél ad, ad, ad, a másik meg beleszarik teliben. Az Unió olyan elviekben, mint egy család, de hát családon belül is van vita, harc a hatalomért és az üzlet, a pénz , a haszon, a mások hátán való gazdagodás és a vagyongyarapítás. Kedves olvasóim, arra kérlek titeket, hogy gondolkozzatok és nyitott szemekkel éljetek, s érveitek a gondolkozáson alapuljon, s nem holmi statisztikákon, amelyeket megrendelésre csinálnak, manipulálás és agymosás céllal, illetve ne a wikipédián amit halandó emberek szerkesztenek és ezáltal hiteleségük nem mindig fedik a valóságot!

enlightenedAz Európai Uniónak megvan a jó és pozitív oldala is, de hát az mindig hamar nyilvánosságra kerül, de a legfontosabb, hogy beszélni kell arról is ami hátrány ... az igazság fáj, ahogy az szokott lenni, de itt volt az ideje, hogy ebben a témában tiszta vizet öntsek a pohárba. Sajnos a butaság és a hülyeség tarol, s a fiatalok nagy része kapható rá, s ezek általában népszerűek és pláza cicák, de értelem az semmi és sehol ..., mintha télen keresnék mezőn pipacsot.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Savaria

(Sepi, 2018.02.28 16:17)

Legfeljebb művirágot találsz a réten, mint a manipulált statisztikát.