Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Század straße 21.

2016.09.12

Furcsa világot élünk, ami azt illeti, könnyebb abból a szempontból, mint eddig volt, hogy kitárulkozott a világ nekünk, viszont sokkal nehezebb, mert ma már túlélni kell mindent. A legrosszabb, hogy kezd kihalni az egyéni gondolkozás, rossz véleményt alkotni, de a hallgatás is rossz, mert akkor láthatatlan pórázra kötnek és vezetnek, megvezetnek. Ma élni, olyan, mint ha labirintusban járnánk és keressük folyton a kiutat. Ezt sokan nem is tudják, mert rohanó világban erre nem jut idő, hogy elgondolkozzunk. Alapjáraton kezd megszünni a gondolkozás és az elmélkedés.

Hiszem ma, hogy e földi lét kettős, hisz itt van a Mennyország és a Pokol is. Azt is tudom ma már, hogy nem mi halandó lelkek válasszuk meg, hogy hova kerülünk, hanem ide-oda csúszunk. Mikor itt, mikor ott, ahogy a dal is mondja, egyszer fent, egyszer lent, amennyiben fent van a Mennyország és a boldogság, s lent van a Pokol és a szenvedés. Elnézem magamat és környezetemet és oly sok negatívumot látok megszületni, de érzem és látni vélem a rengeteg apró pozitívumokat. Kérdés az, hogy mikor melyik van túlsúlyban. Ez csak és kizárólag akkor kerülhet egyensúlyba, ha mi emberek elkezdünk újra egymásra figyelni. Bevallom, hogy én sem figyelek mindig embertársaimra, de igyekszek ezen nap, mint nap változtatni. Az életet csak ezek által lehet jól élni, hogy gondolkozunk, figyelünk embertársainkra és nem felejtünk el elmélkedni, hisz ezáltal tisztítjuk az elménket és a gondolatainkat.

Nem szabad semmit sem a politikára vagy az egyházra fogni, hisz nem feltétlenül ők vezettek odáig minket, ahol vagyunk. Mi emberek vagyunk hibásak és ezt be kell vallani. Mi hagytuk, hogy megvezessenek, becsapjanak és eladjanak ... Magamból indulok ki és mivel ismerem magam, tudom mire vagyok képes, hisz "Simply the Best". Tisztában vagyok a hibáimmal és azzal is, hogy rengetegszer súrolom a határokat ... néha túl is esek a ló tulsó oldalára. Nyilván ennek           ok-okozati összefüggése van a környezetemnek és az aktuálisan benne szereplő személyeknek. Az biztos, hogy én elmondhatom, hogy erős személyiség, karakán egyéniség vagyok, nehéz megváltoztatni, viszont bizonyos határig és bizonyos körökben könnyen befolyásolható, nyilván ezen is rajta vagyok, hogy változzon. Azt gondolom, hogy könnyen alkalmazkodok, de nem azonosulok meg. Mindig törekszek az aranyközépútra, amit merek ajánlani mindenkinek, már aki tud és szeretne jobb lenni, mint eddig avagy jobbá lenni, mint a világ.

Ez az egész mai létünk olyan, mint ha a Század utca 21.-ben sétálnánk, s itt ránkzudul a teljes önismeretünk, a való világ minden bajával és tökéletességével. Nem drogozok és nem iszok, nem vagyok antialkoholista, meg antidrogos, de nemes egyszerűséggel nem fogyasztók, s nem is érdekel, nem fér bele a fókuszáló intervallumomba. Igen vállalom, hogy meleg vagyok és egyben a melegek kritikusa, mert oh mily mennyiségű eszement dolgot csinálnak a melegek, ami sem erkölcsileg, sem emberileg nem fér meg az életünkben, de vannak. Sajnos. Számtalan cikkemben kiemeltem és kiemelem, hogy a seggnyalás nem igazságos, de addig amíg ezt sokan a felsőtízezerből imádják, addig itt nincs se szabadság, se igazság, se élet!

A 21.-ik század egyik legnagyobb betegsége a stressz és a rák. A kettő összefüggésben van, s a kettő együtt ütötte fel a fejét. Olyanok, mint az ikrek ...Egyik sincs a másik nélkül, azt gondolom.

a_21_szazad_betegsege_a_stressz_fokep_jpg_200911121041354350-1-.jpg

Betegnek lenni rossz és az életünket is befolyásolják. Minden ami ebben a világban történik, okkal történik és mindig és mindennek következménye van. Hiszem és tudom, hogy ez így van. Én azt hiszem mindent megkaptam az életben, de mégis sokat szenvedtem. Nem gondolom, hogy kaptam bármit is ingyen és nem is panaszkodok, mert nincs okom, de látom, hogy mi megy a világban és merre halad ez az élet. Pénz, hatalom, karrier és vége az emberi kapcsolatoknak, érzéseknek. A legrosszabb, hogy sokan visszaélnek a pénzzel, a hatalommal, s van aki a saját karrierjével is. Én nem akarok és nem szeretnék sokat, csak normális életet, de ez is csak egy padláson lévő festői álom, mely a pincében festődik meg. Elcsépelt fiatalok kerülnek fel a világhálóra, a reality show-kba, meg minden egyébb szórakoztató műsorokba. Ez utóbbival nem is lenne baj, csakhogy szimplán szórakoztat, semmi oktató jellege nincs és ez is csak arról szól, hogy nézettség legyen, de tartalom nem. Az intelligencia kihaló félben van és a 21.-ik század, ahol az evolúcióban fordulópont következik be, az elbutulás irányába. Ma már ciki intelligensnek lenni, felvilágosultnak, ma inkább előny és divat a butaság, ostobaság és a hülye személyiségjelző viselése. Íme egy videó, ami szintén az igazságról szól:

A hülyék paradicsoma

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Vas megye

(Mikes Jácint Tóbiás, 2018.03.05 16:16)

Még ez is bekövetkezhet ... hasonló irányba haladunk. Érdemes a filmet megnézni! Tanulságos nagyon.
Bár még nincs semmi veszve.