Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szösszenetek

2019.06.25

 

Szervusz Minimundus -

mini - mini spiritusz, 

sztorit mesél Friderikusz, 

hogy Minimundus hókuszpókusz. 

                           (Tschongor Attila)

 

A pénz rabjai az emberek. Különösen azok akik vezető pozíciót töltenek be. Olcsó munkaerő, több profitot jelent, mintha a helybéliek dolgoznának. Ez az egyik oka annak, hogy az osztrákok, németek, franciák, angolok és mások nagyon sok szakmában nem helyezkednek el, mert nem is kapnak lehetőséget, de milyen lehetőségről beszélhetünk, amikor ezek a népek válogatnak a munkában és az amolyan két kezű melót nem is ismerik. A nyugati gazdaságot egyértelműen a Kelet-Európaiak tartják életben és a világgazdaságot karöltve az ázsiai népekkel. Mi termelünk, de a babérokat a nagygazdagok aratják le, mi meg megelégszünk a juttatásokkal.

Stressz helyzetekben nagyon fontos, a mosoly, a kedves szavak használata, egy - egy ölelés és a közös nevetések. Minden embernél más és más reakciót vált ki a stressz. Ezért nem kell azon sem meglepődni, hogy valaki sír. Érdemes reggelente légzésgyakorlatot végezni, normál ütemű belégzés, hosszantartó kilégzés, közben óriási karlendítések véghezvitele (8-10 gyakorlat), ezáltal az az napi stresszeket valamivel könnyedebben vesszük és szünetben is érdemes ezt megtenni, így kifele megy a stressz és nem a szerveink felé, nem betegítjük magunkat.

Jönnek a nagy melegek, ajánlatos kerülni a tejtermékeket, a tojást, a zsíros ételek fogyasztását. Amit ajánlok én, sok gyümölcs, napi 3-4 liter folyadék bevitele a szervezetbe, lehetőségekhez mérten a mindennapos leves fogyasztása. Remek recept egy nyári gyümölcssalátához, hozzávalók: körte, alma, áfonya, eper, málna, narancs, kiwi, mangó, meggy, cseresznye, ananász(a gyümölcsök mennyisége ízlés szerint használhatók), cukor mentes saláta. Az almát, körtét feldaraboljuk, szépen megfőzzük mentával. A levet leszűrve, a hűtőben hidegre hűtjük, majd hozzákeverünk ízlés szerint házi meggy likőrt (lehetőleg cukormentes legyen vagy nagyon kevés cukrot tartalmazzon) és leöntjükee a gyümölcsöket. Az almát és körtét természetesen a salátához adjuk. (ha valaki nem szeretné alkoholosan, akkor egy görögdinnyét préseljen ki és a kinyert lével gazdagítsa a salátát.

Manapság trendi vegánnak lenni ( ez a veganizmus). A baj, hogy sokan nem tudják mit takar ez. Takarásában mindennemű állattól eredetű terméket elutasít. Így van ez a ruházat, kozmetikai termékek, és a táplálkozás terén is. Utóbbi esetén nem eszik tojást, tejterméket, húst, halat, ikrát, tepertőt, májast, sőt mézet sem. Van szélsőséges vegán kategória, melyben tilos minden olyan termék fogyasztása, tartása, mely a környezetszennyezésben kicsit is részt vesz. A veganizmus kizárólag az állatokról szól és semmiképp az egészségről, sem a hitről és még nem is a környezetszennyezésről. Ez egy fajta állatfelszabadítási mozgalom. Mégis nagyon sok alkalommal találkozok olyan emberrel aki vegánnak vallotta magát, de olyan terméket is megevett az éttermi büfében, melyet valójában nem eszik egy igazi vegán. Trendi beállni a sorba, anélkül, hogy az okát tudnánk, hogy "miért?". Tudom, hogy az emberek nagy része manipulálható, de könyörgők az ég szerelmére, informálódjunk és tanuljunk meg nemet mondani, s nem feltétlenül a tömeget követni.

Mindenkinek szép nyarat kívánok és még találkozunk, azt hiszem!

Ölelés és puszi mindenkinek! Tschongor Attila   

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.