Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ugye TE is akarod

2016.04.14

Sárosi Katalin - Ugye te is akarod

 

Mit szeretnék én, azt szeretnéd TE is?  Én boldogságot, barátokat és életet szeretnék. TE?

Szeretnék szerelmet, házasságot, sok pénzt, szépséget és ezernyi más dolgot! TE?

Vajon mindannyian ugyanazt szeretnénk?

A következő sorokban szeretnék kicsit boncolgatni

A boldogság nagyon tág fogalom, olyannyira, hogy sok esetben az apró dolgokért, eseményekért már nem is tudunk örülni. Valaki tud örülni egy mosolynak, a szép napnak vagy a reggeli kávénak - Más a sok pénznek, a szerelemnek vagy a hatalmas ajándékoknak! A boldogság egy érzés ami nem feltétlenül kell akkor éreznünk, amikor kapunk valamit, ami kedves számunkra! A boldogságot nem szabad semmihez se kötni. Önmagában, hogy élünk, az egy nagy nagy boldogság. Megtapasztalhatjuk a színes világot és részesei lehetünk, véleményezhetjük!

Cserháti Zsuzsa - Boldogság gyere haza

 

Ki ne akarna barátokat, ki keveset, ki többet, ki ilyen-, ki olyan minőségben. Ahogy szokták mondani, örökzöld mondás: " Madarat tolláról, embert barátjáról! "  Ki lehet barát és mit jelent egy barátság? Barát az nem féltékeny, nem elfogult, őszinte és nem dob el. Sok ember van úgy, hogy elvárásokat állít fel a barátai felé, akár nyiltan, akár csak magában, az régen rossz. Egy igaz barátságba a távolság sem kavarhat be. Van ilyen kapcsolat férfi és nő között, s ehhez nem kell hogy egyik vagy a másik LMBTQ tag legyen. Ebben a kapcsolatban nincs rossz indulat, hátsó szándék, bukott érzés és hangulat. Egy jó barátság, olyan mint egy jó szerelem, csak nincs benne szex. Számomra a legjobb barátom elsősorban én vagyk magamnak és szerintem mindenkinek az első barátja és a legjobb is önmaga kell legyen önmagának!

Amanda Elstak - Mi barátok vagyunk

 

18656939_f8ec18c7378885fd3882bc300de92fa5_m-1-.jpg

 

 

A szerelem és a házasság nem köthető össze, s egyik sem zárja ki a másikat. A szerelem csak akkor alakul ki igazán, amikor a szív és a lélek a legfelkészültebb. Tartos meg leginkább akkor lesz, ha béke honol az emberi testben és összhangban van a tetteink a gondolatainkkal. A házasság egy emberi tevékenység, amit a vallás szab meg és köt feltételekhez. A házasság egy szent és szép dolog, de sok esetben félre van magyarázva és bonyolítja az amúgy is nehéz és komplikált életet. A házasság egy meggondolandó feladat s igazi értelmet kell adni neki, nem dogmatikára alapozni, hanem valódi értelemre.

         Rúzsa Magdolna - Szerelem  

 

 

                              ( ... )

 

 

A pénz egy fontos dolog, de igazából semmi maradandó emberi értéket nem lehet vele vásárolni. Egészséget, boldogságot, szerelmet, szaleretetet, barátokat, tudást és semmilyen más hasonlóakat semmilyen pénzért nem kaphatóak, hosszú távon!

                 Nótár Mary - Dollár

 

 

A dal persze nem arról szól amiről én beszélek, de a pénz a téma ....

A szépség mulandó és könnyen elveszthető, ha nem szívből születik meg, akkor eléggé felejtős. A sminktől még senki nem lesz szép, sőt sokszor zavaró amikor vastagon van a vakolat az arcon! Kezelni kell a szépséget és tanulni kell az életünk folyamán szépnek lenni!

Amanda Elstak és Rácz Kati - Szerelem kell ( Szeretni kell )

 

Mit is szeretnél? Mindannyian ugyanazt szeretnénk, de akkor miért nem fogunk össze? Az a tapasztalatom, hogy ahányan vagyunk, annyian annyi féle úton szeretnénk elérni. Sokszor nemhogy egymás mellett lennénk, egymás ellen vagyunk és a jóhiszeműségünk árnyékába esve, koválygunk!  

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Savaria

(Sepi, 2018.02.26 09:17)

Mikor megismered önmagad, akkor tudod már mi a célod.
Alapvető cél a boldogság, mely mindenkinek mást jelent:
Szerelem, család, gyerekek, megbecsülés, tisztelet, jó munkahely,
ezt mindenki más úton keresi az igaz, ami lehet rögös, nehéz, és könnyed.
Összefogva közös úton elérhető a boldogság is egy olyan társsal, aki kompromisszum képes, akivel meglehet beszélni a mindennapokat.

Balassagyarmat

(Lili Berki , 2016.04.21 23:17)

aranyos