Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Labirintusok városa

2019.05.09

 

Sziasztok! Elugrottam Velencébe és igyekeztem felfedezni a várost, ahol azt hiszem utoljára 2002-ben voltam (17 éve, hűűűű). Elhűltem most egy kicsit.

A képgalériák közt megtaláljátok a Velencei képeket, ide meg egy két meglepő dolgot. Meglepően drága város. fél óra csónakázás 80 €, egy taxi 60 €, egy tömegközlekedést szolgáló hajóút egy irányba 7,50 €. Ellenben az ételek annyira nem elvetemült árban vannak, egy Pizza 9 - 12 € közt mozog, míg egy Lasagne 12 - 14 €, desszertek közül a Panna Cotta 8 €, szinte mindenhol. Ezeket írom, mert ezeket fogyasztottam. A Pizza nagyon finom és egyszerű, ez utóbbi elmondható összességében az egész tálalásról. Sok az éhes vendég, ezért nem bonyolítják túl a tálalást. Szerintem nagyon jól teszik. 

Rengeteg helybéli elektromos cigit szív, kimondottan olyan dohányboltok is vannak, ahol kizárólag elektromos cigarettákat és liquid folyadékokat árulnak. A hotelben rendszeresen van szobaszervíz, persze minden egyes alkalomért jatt jár, szóval érdemes ezt a szolgáltatást elkerülni, amennyiben lehet. Éjszaka is gyönyörű a város, lehet könnyedén a szűk utcákban eltévedni, s felfedezni a hétköznapokat is. Olyan utcákban is jártam, ahol turista igen csak nem fordul meg gyakran. Szerény észrevételem, hogy a helyi lakosok nem szeretik a turistákat, még a nem létező szőrszálluk is feláll. Kivételek persze a kereskedelmi és vendéglátói szereplők, mert ott vigadalom van, ha a turista invázió megkezdődik. Nagy tisztelet övezi a műemléképületeket, templomokat, az idősebb korosztályt, viszont nem egy tiszta nép, rengetegen szemetelnek az utcán. Volt, hogy egy órát sétáltattam a csikket, hogy majd eldobhassam. Meglepő volt. 

Velence Olaszország harmadik leglátogatottabb turista központja, az évi majdnem négy millió látogatójával, ennél már csak Milánó és Róma tud dicsekedni jobb eredményekkel. Ez sem volt mindig így, amióta extra adókat vetettek ki a turizmusra, éves szinten majdnem másfél millió turistával kevesebb megy Velencébe. A szűk utcák néhol még az egy méter szélességet sem érik el. Biztonságos városnak gondolom, nem nagyon láttam rendőrt, katonát.     

Összességében nagyon szép volt, nagyon felemelő és izgalmas. Támogatom az egyedül egy városban, felfedezés projektet, ami nálam egy ideje tart már ( 7 éve).

http://www.csongorattila87.com/fenykepek/velence-2019/ - link a galériába … 

 

  

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.