Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Határtalan Hülyeségek

2017.02.06

Szomorú, de egyidejűleg nagyon vicces tapasztalatokat gyűjtöttem, amit szükségesnek érzek megosztani veletek, hisz aki egy cseppet is tiszteli az irodalmat, ilyen és hasonló szarvas hibákat nem véthet! Beszélgettem, azaz inkább heves vitába keveredtem néhány fiatal magyar gyerekkel, akik amolyan önértékelésben hiányos fellegvárban élnek, de hát azt hitték legyűrhetnek! Ebben a heves vitában szóba került az írás és azt mondta, hogy Petőfi író volt. Ezen annyira meglepődtem, hogy nem akartam elhinni. Visszaválaszoltam, hogy Petőfi Sándor költő volt. Erre szétszedtek, hogy amikor verset írt akkor nem író volt? Ezt megtetőzte azzal, hogy jeles vlt Magyar Irodalomból. Kérem szépen ez az alap intelligencia szint hiányát mutatja, az ilyen talán nem is járt isklába. A fiatalember 25 éves és mondhatni az én generációm, de ez szégyen. Hát író volt Jókai Anna, Jókai Mór, Wass Albert vagy éppen Benedek Elek, de sorolhatnám még napestig. Költő volt Ady Endre, Petőfi Sándor, Csokonai Vitéz Mihály, Pilinszky János vagy éppen Radnóti Miklós, de sorolhatnám ezt is sokáig. Aztán voltak író/költő nagyjaink, mint Márai Sándor, Madách Imre, Szepes Mária, Babits Mihály és sokan mások.

Másik amit sajnos a mai fiatalok nem tudnak és butaságuk olyan egyértelmű, mint ahogy Budapest főváros. Szóértelmezési problémákkal küzdenek, mint például a rasszista, alkalmazkodás, önkritika, önismeret vagy éppen a közösség fogalmak. A pikantériája ennek az, hogy meg is magyarázza, hogy ő érti ezeket a szavakat és gyakorolja, csak ezt mások nem látják. A baj ott kezdődik, hogy nagyon sokan vannak így és lassan kezd elterjedni az a fajta életmód, amely nem tartalmazza a gondolkodást, az elmélkedést, a tudást. Ezek a fiatalok, nem értik meg, hogy maguknak tanulnak. Nekem nem tanul senki e kerek Földön, de hitelüket vesztik akkor amikor tanult emberek közé kerülnek.

Egyszer, hosszú idő után, elmentem  szórakozni és több 100 fiatalt láttam és szomorúan figyeltem meg, hogy gátlástalanok, isznak, drogoznak és cak úgy keressik a szexpartnert. Mellém áll egy nő, egyáltalán nem dekoratív kinézettel, s illegeti magát. Hát kettőt fordulok, már egy pasin lóg, pár percel később gátlástalanul perverzkednek. Meglepődtem, hogy hova fajult el a 21.-ik századi szórakozás. Megfigyeltem sok fiatalt a metrón, buszon, utcán és mindenhol, őszinte és kemény leszek, ennyi beteg embert nem láttam. Kivétel nékül fiatalok, középkorúak, vagy éppen idősek. Beszélnek magukban, alkoholisták, drogosak. Az egyik a metrón pisil, szarik. A másik fesztiválozik, hogy neki kell a metrószerelvény egy része. A harmadik csapat rongálja a metrókocsit. Egyszer láttam egy férfit, kb. 150 kg., miniszoknya, meltartó soknival kitömve - tűsarkú cipőben. Hát nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek. Hova lesz ez a világ? Hova? Amikor nem tudjuk, hogy az értékek merre vannak és ha van akkor azt hogyan kell megbecsülni. Megérett a világ a pusztulásra!

Igaz az a híres mondat, hogy: "Ha a butaság fájna, rég morfinista lennél!" - mondotta Tolnay Klári. Sajnos kezdem tapasztalni, hogy egyre nagyobb teret hodít a butaság, az ostobaság.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Savaria

(Sepi, 2018.02.07 12:32)

A helyzet sokkal roszabb még ennél is sajnos
...

Bécs

(Csilla Talabér , 2017.02.07 14:22)

Hát, vannak bajok, jah